Haberler

Tuzhurmatu'da Türkmen-Kürt Çatışması Alevleniyor

Güncelleme:

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge güçleri ile Türkmenler arasında başlayan çatışmalarda çok sayıda kişi öldü.

Irak'ın Selahettin iline Bağlı Tuzhurmatu ilçesinde geçtiğimiz 23 Nisan günü başlayan Peşmerge güçleri ile Türkmenler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB'nin medya organı PUK Media'ya göre çatışmalarda 3'ü Peşmerge komutanı olmak üzere Kürt tarafından 12 kişi öldü.

ATEŞKESE RAĞMEN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

24 Nisan günü ilçeye KYB'li Kerkük valisi Necmettin Kerim ve Bedir Tugayları komutanı Hadi Elamiri'nin gelmesi üzerine ateşkes ilan edilse de çatışmalar durmadı.

TÜRKMEN MAHALLERİNE HAVAN ATILDI

Dün gündüz saatlerinde Peşmerge güçleri Türkmen semtlerini havan topuna tuttu. Havan mermileri Mustafa Ağa, Aksu ve İmam Ahmet mahallelerinde sivil Türkmen vatandaşların evlerine isabet etti ve yaralananlar oldu.

PARTİ BİNASINI ELE GEÇİRDİLER

İlçede bulunan Kürdistan İslam Cemaati parti binasından Türkmenlere açılan ateş sonucu Türkmenler arasında yaralananlar oldu. Bunun üzerine Türkmenler, parti binasını kuşatarak ele geçirdiler. Resmi olmayan bilgilere göre Türkmen tarafından 5 kişi öldü ve 62 kişi yaralandı.

"BİR KURŞUNA YÜZ KURŞUN İLE CEVAP VERİRİZ"

Irak Türkmen Cephesi Selahettin İl Başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu parti binasına düzenlenen saldırı ile ilgili olarak, "Bir kurşun gelirse yüz kurşun ile cevap veririz" diye konuştu.

YAĞMA VE YAKMA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Öte yandan sosyal medyada da Peşmerge taraftarı sayfalardan Türkmen evlerini yağmalama ve yakma fotoğrafları paylaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Kerkük Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

MAHO AĞA:

Tuzhurmatu Türkmen şehridir. . . . kentin sadece kenar bir mahallesinde kürtler yaşıyor diye Peşmerge denen başıbozuk çeteler gelip buraya yerleşmiştir. . Barzani Ayısı her tarafa sahip çıkıyor. . . Türkiye adeta Barzani ayısının bir numaralı destekliyicisidir. . . Türkmenler sırf şii diye AKP tarafından sahip çıkılmıyor, , , , , , Ben Sünni olarak Şii türkmen kardeşlerimizin yanındayım. . . kürt istilasına karşı yanlarında olalım. . . . . .

59
13
yanıtYanıtla
can baran:

Apacilerde Türk dü, orasi türk burasida türk, Ulan sizler ne bicim insanlarsiniz ?. hic baskalari ile beraber yasamayi ögrenmeyecekmisiniz? utanmaz ardanmazlar

yanıt9
yanıt22
vatandasMobil-ANDROID:

sonuna kadar Türkmen kardeşlerimizin yanindayiz

48
18
yanıtYanıtla
cizrelı:

kürt oldumu siz yamyamları bile tercih edersınız orasını biliyoz geçmişte size güvenmeklen hata yaptık çekiyoruz acısını

yanıt0
yanıt0
idris:

pesmerge avi baslamistir avcilara duyurulur simdiden 10 kelle aldim

45
14
yanıtYanıtla
devran:

rüyandamı gördün canım. çok hayalperestsin. artık gözünü açda gerçeği gör. bir hiç olduğunuzu.

yanıt11
yanıt19
MHP MHP MHP MHP:

TÜRKE KEFEN BİÇENİN SONU KORKUNÇ OLUR !! CcC

36
16
yanıtYanıtla
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE:

Kürtlerin bir kez daha Türk düşmanlığına şahit oluyoruz

36
15
yanıtYanıtla
NE MUTLU KURDUM DİYENE:

sen onlari oldurursen onlarda seni oldurur kocum yersey karsiliklidir ne mutlu kurdum diyene

yanıt11
yanıt34
anlamaz ermeni uşagıalışverişmi yapmıyoz:

o zaman niye erbile veya şama gıtmıyon benden iyi TÜRKçe yzıyon cebinde TC kimligi vardır ALLAH da biliyorya batıdada yaşıyondur belkide işyerin vardır ama daha kalkmışın ben kürdüm diyon biz sana kürd oldugun için İHSAN PTK 43

yanıt10
yanıt9
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title