Haberler

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Bu savaşı hem cephede hem de ekonomiden diplomasiye tüm alanlarda veriyoruz. Artık Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır' diyordu ya biz de 'Bu mücadele bütün vatandır, bütün dünyadır' diyoruz." dedi.

Erdoğan, Aksaray'da Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi ve yapımı tamamlanan kamu yatırımlarının toplu açılış töreninde meydandakilere, "Şuna dikkat edin, biz Kanuni'nin, Fatih'in torunlarıyız. Kanuni, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' diyordu. Yani koskoca Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye'yi bir sağlıklı nefese feda edebilecek kadar insana değer veren bir anlayış." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sende böyle bir anlayış var mı? Sen böyle hiç düşünebildin mi? Böyle sağlıklıkçılık yapabildin mi? İşte biz bu eserlerle anılacağız." şeklinde seslendi.

Darbelere, muhtıralara, krizlere yol açan sistemi değiştirmek istediklerini vurgulayan Erdoğan, buna karşı çıkıldığını anlattı. Erdoğan, son 14 yılda Türkiye'ye kazandırılan her hizmeti bu çevrelere rağmen yaptıklarını belirterek Türkiye için ne eser üretildiyse bu kesimlerle mücadele ederek gerçekleştirdiklerini anlattı.

Anayasa değişikliği için 2011'den itibaren verilen mücadelenin doğruluğunu, yaşanan hadiselerin bir bir ortaya çıkardığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin son 3-4 yılında 'Yok canım artık bu kadarı da olmaz' dediğimiz ne varsa hepsi gerçekleşti. Tarihimizin en çok ağaç diken, yeni ormanlar yetiştiren hükümetini yani bizi, 'Ağaç kesiyor' bahanesiyle sokaklarda alaşağı etmeye çalıştılar. Yetmedi, yargı ve emniyet içinde yuvalanmış bir ihanet çetesi, şahsım üzerinden ülkenin meşru, siyasi sistemine el koymak istedi.

O da yetmedi bölücü terör örgütü, ortada hiçbir sebep yokken bazı ilçelerimizde, sokaklarda, mahallelerde çukurlar kazarak, evlere el koyarak işgal etmeye teşebbüs etti. Buradan da bir şey çıkmayınca çıtayı iyice yükseltip ordu içindeki bir kısım FETÖ mensubu çete, hainler eliyle devletin silahlarını millete çevirip darbe yapmaya kalktılar."

"Türkiye, adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyor"

Bütün bunlar olurken Suriye ve Irak'ta yakın tarihin en kanlı, ahlaksız ve vicdansız katliamların yapıldığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin de aynı duruma düşürülmeye çalışıldığına işaret etti. Erdoğan, milletin bu niyeti sezdiği için her defasında devletin ve hükümetin seçtiği siyasi iradenin yanında yer alarak oyunu bozduğunun altını çizdi.

Sadece ülkenin sınırları içinde değil Cerablus, El Rai, Dabık, El Bab operasyonuyla o bölgelerde hayatın akışını Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusuyla (ÖSO) değiştirdiklerini dile getirdi. "Türkiye adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı veriyor. Bu savaşı hem cephede hem de ekonomiden, diplomasiye tüm alanlarda veriyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır' diyordu ya biz de 'Bu mücadele bütün vatandır, bütün dünyadır' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, burada söz konusu olanın sıradan bir mücadele olmadığını, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nın ardından oluşturulan küresel sistemin çatırdadığını ve yerine yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye olarak bu yeni düzende bize biçilen role boyun eğmiyoruz. Kendimiz ve ümidini bize bağlamış tüm kardeşlerimiz için daha adil, hakkaniyetli, insani yeni bir paylaşım talep ediyoruz. Tabii tek başına bunu istemek yetmiyor. Arzularımıza uygun bir güce de sahip olmanız, değilseniz süratle bunu inşa etmeniz gerekiyor.

Bu ülkede kimsenin Cumhuriyet'le devletle, rejimle bir derdi yoktur. Amaç dünyanın yeniden kurulan düzeni içinde mümkün olan en güçlü, ileri, avantajlı konumu elde etmektir. Bunun için 16 Nisan'a kadar gece gündüz demeden çalışmaya hazır mıyız? Bizi, en başarılı şekilde buraya taşıyacak araçlar neyse onu temin edeceğiz."

"Türk tipi parlamento getiriyoruz"

Mevcut yönetim sisteminin sadece askeri darbelere değil siyasi ve ekonomik krizlere açık yapısıyla ülkeyi hedeflerine ulaştırmakta yetersiz olduğuna işaret eden Erdoğan, "Hızlı karar alma ve güçlü uygulama ihtiyacını karşılamak için yönetim sistemimizi değiştirmekten başka çaremiz yoktur. Bu, kimsenin şahsı, hevesi için göze alınacak bir değişim değildir. Böyle bir değişim ancak ülkenin ve milletin geleceği için istenebilir." diye konuştu.

Erdoğan, "Her kim cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirip şahsıma bağlıyorsa tek sebebi, milletin kendisine teveccüh etmeyeceğini biliyor olmasıdır. Eğer bu sisteme karşı çıkanların yüzde 50 artı 1 oy alabileceklerine dair en küçük bir ümitleri olsun inanın bana, Mecliste 550'de 550 ile bu değişikliği kabul ederlerdi." açıklamasında bulundu.

Mecliste 550 olan milletvekili sayısının 600'e çıkacağına ve buna karşı çıkıldığına da değinen Erdoğan, "Daha dün senato ve milletvekilliği varken toplam sayı 600'dü, şimdi de 600 oluyor. Milletin dağılımını, milletin parlamentoya yansımasını daha da güzelleştiriyoruz. Burada da Türk tipi parlamento getiriyoruz. Hem senato hem meclis yok, sadece milletvekilleri var." dedi.

Erdoğan, sisteme getirilen eleştirilere işaret ederek, hiçbirinin hakikati yansıtmadığını söyledi. Sisteme karşı çıkanların öne sürdükleri argümanların gayesinin zaten millete gerçekleri anlatmak olmadığını belirten Erdoğan, kafaları bulandırarak ileride kendilerinden hesap soracak tabanlarına mazeret üretmeye çalıştıklarını belirtti.

"Ben damdan düştüm"

Kendisini dinleyenlere "Siz, kafanızı karıştırmaya çalışanları boşverin. Ben burada size yeni sistemin ne olduğunu anlatayım mı?" şeklinde seslenen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geriye doğru dönüp baktığımızda aslına ülkemizde seçimleri açık oy, gizli tasnif yapmışlardır bu ülkede. Yani oy açık kullanılmıştır ama tasnif ne yazık ki gizli yapılmıştır, istedikleri gibi bir netice çıkarmak için. Tek adamcılık kimde var? Şu ana muhalefetin geçmişinde var. Onlarda var tabii. Bu CHP zihniyetinde var. Tek adamcılık bunlarda. Bunların il başkanları, bulundukları illerin valiliğini yapmışlardır. Bunları biliyor muyuz gençler? Bunlarda var bu tür şeyler. 16 Nisan'da bunlara bunun hesabını sormaya var mıyız?

Meclisten çıkan hükümetin ülkeyi yönetmesi ki o da vesayet odaklarının izin verdiği ölçüde, 1952'den sonra başlar. O güne kadar aman ya Rab. Başbakanlar yetkilerini kimi zaman nereden alırlardı biliyor musunuz? Cumhuriyet Halk Partisinden alırlardı. Darbecilerle, kimi zaman yargıdan medyaya, iş dünyasından yabancı güçlere envai çeşit güç odaklarıyla paylaşmak zorunda kalmıştır. 12 Eylül darbesinden sonra millete karşı hiçbir sorumluluğu olmayan cumhurbaşkanı, hükümetin üzerinde vesayet gücü oluşturacak bir konuma yerleştirilmiştir."

Başbakanlığının ilk döneminde, dönemin Cumhurbaşkanı'nın hükümete çıkardığı zorlukları, sıkıntıları en iyi kendisinin bildiğini belirten Erdoğan, "Ben damdan düştüm. Şimdi diyorum ki 'Bize damdan düşen getirin.' İşte onlar burada. Milli irade, millet millet. Bu sistemi, 16 Nisan'da değiştirmeye var mıyız?" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Törenden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, tören alanına gelişlerinde vatandaşları selamladı.

Konuşmalar sırasında yanına gelen valilik çalışanlarının çocuklarına satranç takımı ve oyuncak bebek hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. Erdoğan, alandan kendisine seslenen vatandaşı yanına çağırarak sorununu dinledi.

Aksaray'da yayın yapan yerel bir gazetenin çalışanları da gazetenin son baskısını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmaların ardından toplu açılış törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanhanı beldesine video konferansla bağlanarak, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Başbakan Yıldırım, bakanlar ve diğer konuklarla yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yaptı.

Erdoğan, "Tüm bu eserler, Aksarayımıza, Aksaraylılara, milletimize hayırlı olsun. Ama öbür hayırla karıştırmayın. 16 Nisan için bütün güzelliklere hazır mıyız? ya Allah, Bismillah." diyerek kurdeleyi kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, törenin ardından vatandaşları birlikte selamladı.

AK Parti'den referandum şarkısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın kürsüye geldiği sırada, AK Parti tarafından anayasa değişikliğine ilişkin referandum kampanyası şarkılarından ilki olan, sözleri Yalçın Polat'a ait Ceyhun Çelikten'in seslendirdiği "Tabii ki evet" şarkısı ilk kez çalındı.

Şarkının sözleri şöyle:

"Büyük bir millet, güçlü bir devlet, sonsuza kadar biz varız elbet. Haydi büyük ülkem, haydi ha gayret. Gelecek nesiller için tabii ki evet. Tek millet tek vatan için, toprağında yatan için, tüm ecdadı vatan için tabii ki evet. Temmuzda şahitler için, kahraman yiğitler için, gaziler, şehitler için tabii ki evet. Tarafsız bir yargı için, her görüşe saygı için, tarihinin hatrı için tabii ki evet. Göklerden gelen bir karar vardır, yüce milletin bekası için. Sanma başka bir kurtuluş vardır, tam özgürlük için tabii ki evet. Devletimizi istikrarı için, şanlı tarihin tekrarı için, kutlu zaferin ikramı için tabii ki evet."

Açılış töreninin yapıldığı alanın çevresine Türk bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Alanın çevresinde yer alan "Milli seferberlik Aksaray'da başladı", "Alnın ak, Tuz Gölü gibi heybetin var. Hasandağı gibi ordun var", "Sayın Cumhurbaşkanım, 2. Kılıçarslan'ın şehri sülehasına, Somuncu Baba diyarına hoş geldiniz", "Kararımız evet, Aksaray Türkiye birinciliği hedefiyle yanınızda Sayın Cumhurbaşkanım" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile milletvekilleri ve çok sayıda yabancı konuk da katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tuz Gölü Aksaray Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title