Haberler

Tüyid Yönetim Kurulu Başkanı İlgen Açıklaması

Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nursel İlgen, sermaye piyasası çalışanlarının lisans belgelerinin uluslararası standartlara kavuşturulması yönündeki Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) vizyonunun hayata geçirilmesi için dernek olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır...

Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Nursel İlgen, sermaye piyasası çalışanlarının lisans belgelerinin uluslararası standartlara kavuşturulması yönündeki Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) vizyonunun hayata geçirilmesi için dernek olarak her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Bu çıta ülkemizin, İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi hedefine ulaşması yolunda önemli bir adım olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

TÜYİD'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan dernek, 20 Şubat 2017'de seçilen yeni yönetim kurulu ile çalışmalarına devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı İlgen, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu AŞ'nin "Elektronik Lisanslama Sınavı" tanıtım toplantısında SPK Başkanı Vahdettin Ertaş'ın "Sermaye piyasası lisans belgelerini CFA gibi uluslararası kabul gören standartlara taşımak istiyoruz" demecini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Sermaye piyasası çalışanlarının lisans belgelerinin uluslararası standartlara kavuşturulması yönündeki SPK vizyonunun hayata geçirilmesi için Yatırımcı İlişkileri Derneği olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bu çıta ülkemizin, İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi hedefine ulaşması yolunda önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.

İlgen, Yatırımcı İlişkileri'nin Türkiye'de gelişen bir meslek olduğunu aktararak, "Derneğimiz, faaliyet alanlarımızla ilgili konularda sermaye piyasası oyuncuları arasında bir köprü görevi üstleniyor. Uluslararası iş birliklerimiz sayesinde şirketlerimizin sermaye piyasalarındaki etki ve verimliliğini artırıyoruz. Ayrıca, uluslararası en iyi uygulamaların yaygınlaşmasını da destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title