Haberler

Tuvale Yansıyan Anadolu

Ressam Tolga Boztoprak'ın "Anatolia" (Anadolu) isimli kişisel resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Ressam Tolga Boztoprak'ın "Anatolia" (Anadolu) isimli kişisel resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Sanatçının yaklaşık bir yıllık çalışmayla ortaya çıkardığı eserlerden oluşan sergi, Levent'teki VakıfBank Sanat Galerisi'nde açıldı. Açılışta AA muhabirine açıklama yapan Boztoprak, çevresinde kendisine "Toprak" diye hitap edildiğini ve eserlerini topraktan aldığı ilhamla ürettiğini söyledi.

Kars Sarıkamışlı olduğunu belirten Boztoprak, "Anadolu'nun yüreğinden gelen, annesi ve babası köylü olan biriyim. Yokluğu ve toprağı çok iyi bilirim. Toprakla haşır neşir olmuş bir aileye mensubum. Toprağa uzaktan bakmak ve onu özlemek, özellikle İstanbul'dan Anadolu'yu çalışmak, betonların arasından hayal kurmak ancak toprak sevgisiyle mümkün olur." dedi.

Sergiyle, İstanbul'dan Anadolu'ya bir gönderme yapmayı amaçladığına dikkati çeken Boztoprak, şunları kaydetti:

"Büyük şehirlerde, hepimizin yeşil özlemi var. İnsanlar, sürekli toprakla ilgili hayaller kuruyor. Bütün özlemlerimiz, yeşil ve toprak üzerine. Artık küçük hobi bahçeleri yapıyorlar. Ben de insanların bu hayallerine, görsel bir şölenle katkı sunmak istedim. Öte yandan aslında geldiğimiz yer, Anadolu ama Anadolu'yu sahiplenmeden, sadece tatillerde özlem gideriyoruz. Ben de atölyemde gökyüzünden bir perspektif oluşturarak, Anadolu'nun farklı noktalarını tuvallerime yansıtıyorum."

Tolga Boztoprak'ın 54 eserinin yer aldığı sergi, 31 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Kars Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title