Haberler

Tuval Yerine Karpuz, Kabak Kullanıyor

Marmaris'te 21 yıldır turizm sektöründe çalışan baş aşçı Atay'ın karpuz ve kabaklar üzerine oyma sanatını kullanarak yaptığı figürler beğeni topluyor Atay: "Amacım otelimizde tatil yapan müşt...

LEVENT KİŞİ - Marmaris'te baş aşçı olarak görev yapan Ali Atay'ın karpuz ve bal kabaklarını oyarak yaptığı figürler turistlerden ilgi görüyor.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, otellerde konuk edilen turistlerin daha eğlenceli tatil geçirtmek için değişik etkinlikler düzenleniyor. En renkli gösteriler arasında ise ilçe merkezindeki bir otelde baş aşçı olarak çalışan Ali Atay'ın sebze ve meyveleri kullanarak yaptığı süslemeler yer alıyor.

Mutfaktaki işinden arta kalan zamanını oyma sanatını kullanarak başta karpuz ve bal kapakları olmak üzere sebze ile meyvelere şekil vermekle geçiren Atay, "eserlerini" otelin açık büfesinde sergiliyor.

Atay'ın ünlü kişiler ve hayvanların resimlerini işlediği ürünler, otelde tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 25 dakika ile 2 saat arasında değişen sürelerde bitirilen çalışmaları heyecanla izleyen tatilciler, zaman zaman kendileri de sebze ve meyveleri oymaya çalışarak eğlenceli dakikalar geçiriyor.

- Atatürk, Lady Gaga, Ferdi Tayfur, Candan Erçetin'i karpuza işledi

Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıldır turizm sektöründe aşçı olarak çalıştığını, son 6 yıldır ise süsleme ve oyma sanatıyla uğraştığını söyledi.

Gittiği yer yerde "Acaba neleri süslemede kullanabilirim" düşüncesiyle gördüğü ilginç heykel ve resimlerin fotoğrafını çektiğini belirten Atay, daha sonra bu fotoğrafları karpuz ve kabaklara uyguladığını kaydetti.

Atay, yapacağı dekorun özelliğine göre karpuz ve kabakların yanı sıra turp ile pancar gibi ürünleri de kullandığını dile getirdi.

Özellikle yabancı turistlerin çalışmalarını hayranlıkla izlediğine işaret eden Atay, "Amacım otelimizde tatil yapan müşterileri memnun etmek. Açık büfeye yemek almaya gelen müşteriler karşılaştıkları figürleri görünce daha mutlu bir şekilde yemek yiyor. Bu çalışmalarımın fotoğraf ve videolarını çeken turistler, tatil anısı olarak saklıyorlar" dedi.

Hayranı  olduğu sanatçı Ferdi Tayfur'un resmini bir karpuza işleyerek kendisine hediye ettiğini anlatan Atay, ayrıca Atatürk, Candan Erçetin ve Lady Gaga'nın da resimlerini karpuz üzerine aktardığını ifade etti. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Marmaris Ali Atay Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title