Haberler

Tutya'nın Başarısı Türk Cimnastiğine Büyük Katkı Sağlayacak"

Türkiye Cimnastik Fedrasyonu Başkanı Suat Çelen, "Tutya'nın (Yılmaz) başarısı Türk cimnastiğine büyük katkı sağlayacak." dedi.

Çelen, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde devam eden 2016 Rio Olimpiyatları'nda artistik cimnastikte yarışan Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan'ın performanslarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Olimpiyatlar bizim için fevkalade güzel geçti. Her iki sporcumuzla da final kovalamak çok büyük bir gurur oldu." diye konuştu.

2012 Londra Olimpiyatları'nda Göksu Üçtaş ile aralanan olimpiyat kapısının, Ferhat ve Tutya ile iyice açıldığını dile getiren Çelen, şu ifadelerini kullandı:

"Özellikle Tutya'nın denge aletinde yedek finalist olmasıyla birlikte tüm camia ve gelecek nesiller, bu çocuklarımızın madalya alabileceğini görmüş oldu. Gelecek nesiller diyorum ama bu çocuklarımız da, daha 3-4 olimpiyat görecek yaştalar. Tutya inanılmaz bir performans sergiledi. Bugüne kadarki en yüksek puanını aldı ve 3. yedek finalist olarak listelere girdi. İlk 8 finale kalıyor, yani Tutya kendi dalında 11. sırada yer aldı. Tutya'nın olimpiyatlardaki performansının yansıması, Türk cimnastiğini ivmelendirecek, özellikle de daha çok kız çocuğunun bu branşa yönelmesini sağlayacak."

Paralel barda eli kayan Ferhat için çok üzüldüğünü, milli sporcunun finale kalması durumunda madalya alacağını savunan Suat Çelen, şöyle devam etti:

"Ferhat'a inancımız tamdı, madalya bekliyorduk ama talihsizlik oldu. O da anlamadı ne olduğunu, sonuna kadar geldi. Oraya kadar hatasız gelmesinden dolayı biraz daha güçlü yapayım derken, bardan eli kaydı. Ferhat çok üzüldü ama Cumhuriyet tarihinde ilk defa erkeklerde olimpiyata katılıyorsun, katılmakla da kalmayıp madalya hedefliyorsun. Bu büyük bir başarıdır. Müthiş bir tecrübe oldu. Üzüntüsünden 'başkanım 4 yıl daha mı bekleyeceğim' dedi ama şu bir gerçek ki artık ülkemizde alttan gelen sporcularla yetenek seçimi yapıyoruz ve çok genç sporcularımız var. Türk cimnastiğinin hedefi artık artistik cimnastikte madalya almak, ritmikte ve trambolinde ise olimpiyatlara sporcu göndermek."

Tutya'nın "akşam yatağa yattığımda 2020'de madalya alabilirim diye düşünmeye başladım." dediğini dile getiren Suat Çelen, "Bu başarıda emeği geçen aileler, antrenörler ve kulüplerimize teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, her türlü talebimize cevap vererek bize çok destek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Olağan genel kurul tarihimiz 30 Ekim"

Bu başarının ardından yeni dönemde omuzlarına daha fazla sorumluluk yüklendiğini vurgulayan federasyon başkanı Çelen, "Olağan genel kurul tarihimiz 30 Ekim. Camia yeniden teveccüh edip de bizi uygun görürse Türk cimnastiğini çok farklı yerlere taşıyacağız. Yeni dönemde antrenör eğitimine çok ciddi ağırlık vereceğiz. Çok genç ve iyi bir ekibimiz var. Bundan sonraki süreçte cimnastik, her olimpiyatta yıldız federasyonlardan biri olacak. Bundan sonra madalya alamadığımız, finale kalamadığımız her olimpiyat bizi üzecek." diye konuştu.

Kongre öncesi tüm kulüplerden destek telefonları aldıklarını anlatan Çelen, şunları söyledi:

"Cimnastikte son 4 yıl içinde 10 kat büyüme oldu. Ciddi çalıştık ve projeler ürettik, cimnastiği 81 ile yaydık. Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle uzun vadeli planlamalarla çalışmalarımızı yürüttük. Bundan sonraki süreçte daha hızlı koşmamız gerekiyor. Bir dönem daha görev yapmak nasip olursa Türk cimnastiğini daha farklı noktalara getireceğiz. Hedefimiz diğer olimpik branşlarımız trambolin ve ritmik cimnastikte de kota alabilmek. Artistik cimnastikte özellikle erkeklerde takım olarak kota alıp, hem bayan hem de erkeklerde final kovalayıp madalya peşine düşeceğiz."

Başkanlık için henüz yeni bir aday başvurusunun olmadığını dile getiren Çelen, "Aday olabilir ama biz, başkalarının ne yaptığını önemsemiyoruz, hedeflerimize kitlenmiş durumdayız. Seçimle ilgili özel bir çalışmamız da yok, standart çalışmaları yapıyoruz. Akşam yastığa kafayı koyduğumuzda içimiz rahat. Artık çok daha hızlı ve sistemli bir şekilde büyümemiz gerekiyor. Bu noktada çok daha iyi yerlere geleceğimizi göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Ferhat Arıcan Suat Çelen Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title