Haberler

Tütüncü'den Yörüklere İki Müjde

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük hemşehri gecesinde, Yörük Festivali düzenleyeceklerinin ve Yörük Göç Müzesi kuracaklarının müjdesini verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yörük hemşehri gecesinde, Yörük Festivali düzenleyeceklerinin ve Yörük Göç Müzesi kuracaklarının müjdesini verdi.

Antalya Yörükler Derneği, Kepez Belediyesi'nin Ramazan etkinliğinde Yörük hemşehri gecesi düzenledi. Mahalle sanatçıların sahne aldığı gecede, halk oyunları, temsili kına gecesi, kaval dinletisi gibi etkinliklerle Yörük kültürü tanıtıldı. Yörük kültürünün yaşamasına ve yaşatılmasına önem veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve meclis üyeleri ile geceye katıldı.

Gecede, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Yörük kültürünün yaşatılmasına ve derneğin çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti. Belediyelerin, yerel kültürlerin yaşatılmasına destek vermesi gerektiğinin altını çizen Duman, yerel yönetimlerin desteği ile önümüzdeki yıl uluslararası Yörük Şenliği düzenleyeceklerini söyledi.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Başkan Hakan Tütüncü de 6 yıldır düzenledikleri Ramazan etkinliği ile 81 vilayetin güzelliklerini Kepez'e taşıdıklarını söyledi. Tütüncü, Ramazan etkinliğinin Kepezlilerin kardeşliğini ve dostluğunu pekiştirdiğinin de altını çizdi.

Belediyelerin, yerel kültürleri yaşatması ve o kültürleri geleceğe taşıması gerektiğine işaret eden Tütüncü, "Kepez'de yerel kültürümüzün en önemli unsuru olan Yörük ve Türkmen kültürünü en güzel şekilde yaşatalım ve bu kültürü kurumsal temeller üzerine bina edelim istedik. Bu amaçla Antalya Yörükler Derneği'ne ciddi manada destek verdik, veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Orta Asya'dan Anadolu içlerine kadar gelip, oradan İstanbul'un fethiyle birlikte dünyanın bilinmeyen coğrafyalarına yelken açmış olan atalarımızın izinden gitmeli ve onların güzelliklerini yaşatmalıyız. Yörük Türkmen kültürü bizim kültürümüzdür. Atalarımızın kültürüdür. Sultan Alparslan'dan Alaaddin Keykubat'a, Ertuğrul Gazi'den, Osman Gazi'ye ve Fatih Sultan Mehmet Han'a kadar bu kültür bizim kültürümüzdür; bu medeniyet bizim medeniyetimizdir. Onun için Yörük-Türkmen kültürüne sahip çıkmalıyız."

YÖRÜK FESTİVALİ VE GÖÇ MÜZESİ

Etkinlik alanını dolduran Yörüklere iki müjde de veren Tütüncü, "Önümüzdeki yıl Yörük Şenliği'ni, bir Yörük festival haline dönüştüreceğiz. Türkiye'nin en büyük Yörük Festivali'ni, Antalya Yörükler Derneği ile yapacağız. Önümüzdeki yıl çok kapsamlı bir Yörük Göç kültürünü anlatan, tanıtan güzel bir göç müzesini Antalya'ya armağan edeceğiz. Çalışmaları başladı. Türkmen çocukları, kendi atalarının yaşadıkları dönemdeki kullandıkları aletleri, edevatları, giysilerini, etnografik birçok özellikleri göç müzesinde görmüş olacak" diye konuştu.

Başkan Tütüncü, daha sonra geceye düzenlemesinden dolayı Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'a, konser veren mahalli sanatçılara ve folklor ekine çiçek takdim etti.

Tütüncü, sahnenin önünde Yörük Gecesi etkinliğini bir süre izledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title