Haberler

Antalya Belediye Başkanı Türel'e Teşekkür

Güncelleme:

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'i, EXPO Botanik Bahçesi'ne bağlayacak olan yatırımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez'i, EXPO Botanik Bahçesi'ne bağlayacak olan ve Antalyalıların sandıkta onayladığı "EXPO-Meydan Raylı Sistem" yatırımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti.

Altınova Sinan Mahallesi'nde, Aksu ilçesindeki EXPO Botanik Bahçesi ile Muratpaşa ilçesindeki Meydan Bölgesi arasında yapılacak olan raylı sistemle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, meclis üyelerinin ve Altınova'daki mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem çalışmasını proje aşamasında halka sormasını ilerici, çağdaş, modern bir anlayış olarak değerlendirdi.

Altınova'ya, hizmet sözlerini yerine getirmenin mutluluğuyla geldiklerini ifade eden Tütüncü, 2009'da göreve geldiğinde bölgenin 30 yıla yakın süren imar problemini çözme sözü verdiğini anımsattı.

"Bugün geldiğimiz noktada Altınova'nın planlama problemi çözülmüş, 18 uygulaması başlamıştır" diyen Tütüncü, imar probleminin çözümüyle Altınova'daki alt ve üst yapı çalışmalarını hızlı şekilde yapacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya'yı bir dünya markası haline getirmek için kolları sıvadığına dile getiren Tütüncü, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, gece gündüz demeden, 'Antalya'yı nasıl daha güzel hale getirebiliriz, Kepez'e modern hizmetleri nasıl yapabiliriz?' hesabı ve kitabı içerisinde hareket ediyor. Türel, büyük bir aşkla ve sevdayla bu güzel şehre hizmetler kazandırmaya devam ediyor."

EXPO-Meydan Raylı Sistem güzergahıyla Kepez'in EXPO Botanik Bahçesi'ne bağlanacağına işaret eden Tütüncü, şunları kaydetti:

"EXPO 2016 ile Antalya'nın çok farklı bir gelişim ivmesini yakalayacağı bir dönem olacak. EXPO-Meydan Raylı Sistem yatırımıyla Antalya çok daha modern bir kent görünümüne kavuşacak. Bu yatırımın bölgemize kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e teşekkür ederim."

YENİ KAVŞAKLAR YAPILACAK

Türel de seçim kampanyası döneminde Antalya'ya 5 yılda 19 yeni kavşak, 200 kilometre yeni yol kazandırma sözü verdiklerini anımsattı.

Gazi Bulvarı'nda Kepez Belediyesi ve Sanayi kavşaklarında viyadüklü köprülü kavşak çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Türel, yakın bir zamanda Toptancı Hal Kaşağı'nda ve havaalanı yolundaki Altınova Kavşağı'nda da viyadüklü köprülü kavşak çalışması yapacaklarını söyledi.

Türel, tek yapraklı bir kavşak olan Havaalanı Kavşağı'nı da dört yapraklı bir yonca kavşak haline dönüştüreceklerini bildirdi.

Altınova bölgesinde 60 metrelik yeni bir yol açacaklarının müjdesini de veren Türel, "Toptancı Hali'nin güneyinden geçen ve Beşkonak Köprüsü'nün devamındaki 60 metrelik yolun yapımı, ihale aşamasına geldi. Yolu, Havaalanı Kavşağı'nda inşa edeceğimiz yonca kavşağa bağlayacağız. Yol, bir yıl içerisinde halkımızın emrinde olacak. 60 metrelik yolun devamını da Kepez'in doğusundan ve kuzeyinden Korkuteli Kavşağı'na bağlayacağız. Bu yol hizmete girdiğinde Altınova'nın havası da çehresi de değişecek" diye konuştu.

Tütüncü ile Altınova'nın 30 yıla yakın süren imar problemini çözdüklerini vurgulayan Türel, şöyle devam etti:

"Projeleri yaptıkça, halkımızın derdine derman oldukça, çocuklar kadar mutluluktan havalara uçuyoruz. Ramazan içerisinde Başkan Tütüncü ile 18 uygulaması tamamlanan Altınova'nın birinci bölgesindeki kardeşlerimize sembolik olarak imarlı tapularını verdik. Tapuları vatandaşlara verince o kadar mutlu olduk ki; Toroslar kadar altın verseler o kadar mutlu olmazdık."

EXPO-Meydan Raylı Sistem yatırımını tarihi ve büyük bir proje olarak nitelendiren Türel, tarihi projenin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Antalya'ya verdiği son hediye olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Hakan Tütüncü Altınova Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title