Haberler

Tutuklu ve Hükümlülerin Stadyumda Maç Keyfi

Güncelleme:

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunun açık cezaevi bölümdeki tutuklu ve hükümlüler, Çorum Belediyespor-Batman Petrolspor karşılaşmasını tribünden izledi.

Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun açık cezaevi bölümdeki tutuklu ve hükümlüler, Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Çorum Belediyespor'un, Batman Petrolspor ile oynadığı karşılaşmayı stadyumda kendileri için ayrılan tribünden izledi. Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun açık cezaevi bölümdeki tutuklu ve hükümlüler, yaptıkları faaliyetlerde uyumlu ve düzgün çalışmalarından dolayı idari ve gözlem kurulu tarafından çeşitli etkinliklerle ödüllendiriliyor. Uygulama kapsamında yaklaşık 60 mahkum, Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Çorum Belediyespor'un, Batman Petrolspor ile oynadığı maça götürüldü.Kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi yönetiminin organizasyonu kapsamında otobüslerle Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'na getirildi.

Gardiyan ve infaz koruma memurları eşliğinde kapalı tribüne oturan tutuklu ve hükümlülere, Çorum Belediyespor yönetimi tarafından kulüp atkısı hediye edildi. Stattaki yaklaşık iki bin taraftarla beraber Çorum Belediyespor'u destekleyen tutuklu ve hükümlüler, kırmızı-siyahlı ekibin 2-0 galip geldiği maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Karşılaşma sırasında yaptıkları tezahüratlarla takıma destek veren tutuklu ve hükümlüler zaman zaman da "en büyük savcı, bizim savcı" ve "en büyük başkan, Zeki başkan" şeklinde tezahüratta bulundu. Tutuklu ve hükümlülerle karşılıklı tezahürat yapan stattaki diğer taraftarla da "hepiniz Allah'a emanet olun" şeklinde tezahürat yaptı. Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ozan Kaya da karşılaşmanın bir bölümünü tutuklu ve hükümlülerle beraber izledi. Söz konusu tribünde ise polis ekiplerince güvenlik tedbiri alındığı gözlendi. Karşılaşmanın sonunda Çorum Belediyesporlu futbolcular da kapalı tribünün önüne gelerek, mahkumlarla beraber tezahürat yapıp, galibiyeti kutladı. Tutuklu ve hükümlüler, maçın ardından otobüslerle cezaevine götürüldü.

"Maça gelmeselerdi vakitlerini cezaevinde volta atarak geçireceklerdi"

Cezaevinden kısa bir süre önce tahliye olan Murat K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde birlikte kaldığı arkadaşlarıyla beraber maç izlediğini ifade ederek, "Bu imkanı sağlayan başsavcılığımıza arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Böyle etkinliklerin yapılması mahkumlar için çok güzel. Arkadaşlarım da çok memnun. Maça gelmeselerdi vakitlerini cezaevinde volta atarak geçireceklerdi. Ben de yeni tahliye oldum. Arkadaşlarımı yalnız bırakmamak adına maça geldim. Bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı Gül de maçta 2-0 galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Bugün, futbolcularımızın çok büyük gayretlerinin yanı sıra seyircimizin de 12'inci adam gibi takıma destek vermesi bize artı değer kattı. Maçta, cezaevindeki kardeşlerimizin de taraftarlarımızla birlikte bize destek vermesi bizi memnun etti. Desteklerinden dolayı kendilerine ve buraya gelmelerini sağlayan başsavcılığımız ile cezaevi yönetimine teşekkür ediyorum. Kardeşlerimize 'Allah kurtarsın' diyerek, desteklerinin devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Cumhuriyet Başsavcılığı Çorum Belediyespor Batman Petrolspor Zeki Gül Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title