Haberler

Tutuklu ve Hükümlülere Zararlı Alışkanlıklar Anlatıldı

Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nuda Mardin Cezaevi Müdürlüğü ve Yeşilay Mardin şubesince tutuklu ve hükümlülere yönelik uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararları ile bilgi verildi.

Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nuda Mardin Cezaevi Müdürlüğü ve Yeşilay Mardin şubesince tutuklu ve hükümlülere yönelik uyuşturucu, alkol ve sigaranın zararları ile bilgi verildi.

Mardin İl Sağlık Müdür Yardımcısı Salih Albayrak burada yaptığı konuşmada  sigara kullanımında anne ve babaların çocukları için rol model olduklarını belirterek çocuklar için anne ve babanın yaptığı her şeyin doğru olarak algılandığını kaydetti.

Albayrak, çocukların gördükleri her şeyi bilinçsiz bir şekilde taklit ettiklerini, ayrıca gençlerin kendilerini topluma kabul ettirmek için sigaraya başladıklarını  anlattı.

Yeşilay Başkanı Lütfü Günlüoğlu  ise bağımlılık yapan zararlı alışkanlıkların önüne geçilmesi için yapılacak çalışmaları anlattı.

Başta sigara olmak üzere alkol, kumar ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların dünyanın her tarafına yayılarak tehlikeli bir hal aldığının altını çizen Günlüoğlu şunları söyledi:

"Tüm dünya ülkelerinin bir araya gelerek bu sorunları çözmek zorundadır. En kısa zamanda gereken tedbirlerin alınmaması halinde büyük felaketler ile karşı karşıya gelinecektir. Özellikle sigara firmaları tütün kullanımını yaymak için elinden ne geliyorsa yapmaktadır. Sadece Türkiye'de 17 milyon sigara tiryakisi bulunmaktadır. Bu miktar bağımlının ülkeye ağır masraflar yüklediği bilinen bir gerçektir. Sadece okullarda seminer ve  konferansların düzenlenmesi sorunu çözmemektedir. Aslında ilköğretim okullarından başlayarak olularda "zararlı alışkanlıklar" derslerinin okutulması gerekmektedir." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Salih Albayrak Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title