Haberler

Tutuklu ve Hükümlülerden El İşi Sergisi

Türkiye genelindeki 49 ceza ve infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülerce yapılan el işi ürünler, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sergi ile İstanbulluların beğenisine sunuldu.

Türkiye genelindeki  49 ceza ve infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülerce yapılan el işi ürünler, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen sergi ile İstanbulluların beğenisine sunuldu.

Yağlıboya tablolar, kilimler, takılar, tekstil ürünleri, oymacılık ve diğer el işi ürünlerin yer aldığı serginin açılışı İstanbul valisi Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Altınok ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın da katıldığı bir törenle yapıldı. Sergi bir hafta açık kalacak.

Ülkemizdeki 49 ceza ve infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünler için yapılan serginin açılış törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım katıldı.

'CEZAEVLERİNDEKİLERİN YÜZDE 25'İ MESLEK VEYA SANAT EDİNİYOR'

Tören alanında önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı, ardından da istiklal marşı okundu.

Daha sonra kürsüye çıkan İstanbul Valisi Vasip Şahin, dünyada infaz sisteminin iki esasa dayandığını belirterek, "Birincisi caydırıcılık, ikincisi ıslah ediciliktir. Bizim tercihimiz ıslah edici olmasıdır. Tahmin ediyorum bizim 120 bin civarında tutuklu ve hükümlümüz var. Bunun neredeyse yüzde 25'inden fazlası artık bir şekilde bir meslek veya sanat ediniyor. Bunlar doğrudan üretici birey olarak topluma dönmüş olacaklar" dedi.

'HÜKÜMLÜLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU…'

Günümüzde dünyanın üzerinde en fazla çalışma yaptığı alanların başında ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin topluma kazandırılması hususunun geldiğini belirten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, "Yapılan akademik çalışmalarla ceza infaz kurumlarında meslek edindirme çalışmalarına katılan bireylerin, tahliye olduktan sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam edebildikleri müşahade edilmiştir. Bu anlamda ülkemizde son dönemde önemli ve örnek çalışmalar yapılmakta olup, bugün bunun güzel bir örneğini görmekteyiz. 49 ayrı ceza infaz kurumunda meslek eğitim çalışmalarına katılan hükümlülerin el emeği göz nuru yüzlerce çeşit ürün bugün burada sizlerin beğenisine sunulmaktadır" diye konuştu.

'GEÇTİĞİMİZ YIL 34 BİN HÜKÜMLÜ MESLEK EĞİTİMİ ALDI'

Geçtiğimiz yıl 34 bin hükümlünün geçtiğimiz yıl iş ve meslek eğitimi aldığını belirten Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Bundan 10 yıl kadar önce infaz anlayışı içerisinde hükümlüleri sadece dört duvar arasında tutma anlayışı hakimdi. Ancak bugün dört duvar arasından ibaret bir anlayışın çağdaş infaz anlayışına uygun olmadığını hep beraber görüyoruz. Bu noktada ceza ve infaz kurumlarımızda örgün eğitimden açık öğretime, iş ve meslek eğitiminden kültürel sosyal faaliyetlere kadar her alanda hükümlü ve tutuklularımızın infaz kurumlarından çıktıktan sonra sosyal hayata hazır hale gelmeleri noktasın büyük bir gayret göstermekteyiz" dedi.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, 2014 yılında meslek eğitim çalışmaları sonucunda 68 bin 374 hükümlü ve tutuklu meslek eğitim çalışmalarına katıldığını belirterek, "Bu bakımdan kurumlarımız eğitim kurumları gibi çalışmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, birlikte kurdela keserek serginin açılışını yaptılar.

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK 260 TL'YE DERİ MONT ALDI

Ardından birlikte sergi standları ziyaret edildi. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Vali Vasip Şahin'in denediği ancak ona olmayan deri ceketi satın aldı. Deri ceketin Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin yapıldığı ve fiyatının da 260 TL olduğu öğrenildi.

SERGİ BİR HAFTA AÇIK KALACAK

Yağlı boya tablolar, kilimler, takılar ile oymacılık ve diğer el sanatlarıyla ilgili çok sayıda eserin yer aldığı sergi, 21 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hatipoğlu, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım ve savcılar, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi kampüsünün içinde bulunan Bakırköy Adalet Anaokulu'nu ziyaret ederek, okulda bulunan çocuklarla birlikte yemek yedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Bakırköy İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title