Haberler

Tutuklu Şoför: İkinci Çocuğum Oldu, Tahliyemi İstiyorum

Mersin'de geçen yıl yolcu treninin servis minibüsüne çarpması sonucu 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili davada tutuklu yargılanan minibüsün sürücüsü Fahri Kaya, duruşmada mahkeme heyetine, "Tutuklandıktan sonra ikinci çocuğun dünyaya geldi. Ne olur beni tahliye edin" dedi.

Merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte geçen yıl 20 Mart'ta meydana gelen kazada, 62028 sefer sayılı yolcu treninin Fahri Kaya (30) yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Mine Serten, Onur Adlı, Ayhan Akkoç, Mehmet Akşam, Ünal Acar, Harun Salık, Cavit Yılmaz, Kenan Erdinç, Mustafa Doygun ile Halil Demir yaşamını yitirirken; sürücü Fahri Kaya ile araçta bulunan Servet Çelik ve Uğur Ateş yaralandı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada tedavisinin ardından taburcu edilen Fahri Kaya, hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç (28) tutuklandı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede yer alan bilirkişi raporuna göre, bariyer görevlisi Erhan Kılıç'ın yüzde 60, TCDD'nin yüzde 30, servis şoförü Fahri Kaya'nın yüzde 10 kusurlu olduğu belirtilirken, Kılıç ve Kaya hakkında 'taksirle ölüm' ve 'yaralamaya neden olmak' suçundan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

Mersin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Erhan Kılıç ile Fahri Kaya, avukatları ile kazada yaşamını yitirenlerin yakınları katıldı. Duruşmaya katılan her iki sanığın avukatları, İstanbul ATK Trafik İhtisas Dairesi'nden gelmeyen raporun beklenmesini, müvekkillerinin sabit ikamet sahibi olduklarını dile getirerek tahliyelerini istedi.

ÇOK PİŞMANIM, ÇÜK ÜZGÜNÜM

Duruşmada söz alan servis sürücüsü Fahri Kaya, olay nedeniyle çok üzgün ve pişman olduğunu belirterek, "Tren yoluna yaklaşırken 'dur' işareti yoktu. Başımdan darbe aldığım için bazı şeyleri yeni yeni hatırlıyorum. Devletimizin ve yasalarımızın ortaya koymuş olduğu bariyer görevlisinin bulunma sebebi nedir? Ben kontrol edeceksem görevlinin orada işi nedir? Ben tutuklandıktan sonra bir çocuğum daha oldu. Eşim görüşe gelemiyor, ailem mağdur oldu tahliyemi talep ediyorum" diyerek hakime yalvardı.

Bariyer görevlisi Erhan Kılıç ise "Servis sürücüsü Fahri Kaya tren yoluna durmadan kontrolsüz girmiştir. Durması için ıslık çaldığımı ve bağırdığımı da duymuş olduğunu düşünüyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti de, raporun beklenmesine ve her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Kılıç Fahri Kaya Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title