Haberler

Tutuklu Erlerin Aileleri "Çocuklarımız Masum"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan tutuklu erlerin aileleri, çocuklarının askerlik görevini yaparken komutanları tarafından kandırılarak darbe girişimine alet edildiğini söyledi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan tutuklu erlerin aileleri, çocuklarının askerlik görevini yaparken komutanları tarafından kandırılarak darbe girişimine alet edildiğini söyledi. Soruşturmanın yavaş ilerlediğini, bu nedenle de suçsuz erlerin cezaevinde boş yere tutulduğunu dile getiren aileler, Cumhurbaşkanı'ndan kendilerine yardım etmelerini istedi.

"ÇOCUKLARIMIZ 5 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK GİBİ, ELİNDEN TUTUP HER YERE GÖTÜREBİLİRSİN"

Tutuklu er Mustafa Bolat'ın babası Aziz Bolat Kayseri'den geldiğini belirterek, "Çocuğumuz 5 günlük asker iken tatbikat için çıkarıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne götürüyorlar. Çocuklarımızın suçu yok. Kimseden bilgi alamıyoruz" dedi. Çocuklarının 5 yaşında bir çocuk gibi olduğunu söyleyen Bolat, "5 yaşındaki bir çocuğun elinden tutup her yere götürebilirsin" diyerek Cumhurbaşkanı'n kendilerine yardım etmesini istedi.

"İNTERNETTE GÖRÜNTÜLERİ VAR, SİLAHLARI BIRAKIP TESLİM OLUYORLAR"

Tutuklu er Hakan Kavun'un abisi Orbay Kavun da Sivas'tan geldiğini belirterek, kardeşinin 2 ay acemilik döneminin ardından geldiği Metris Kışlası'nda bir haftalık askerken darbe girişiminin yaşandığını söyledi. Kavun, "İBB'ye götürüyorlar. Zaten çocuğun internette görüntüleri de var. Silahlarını bırakıp teslim oluyorlar güvenlik görevlilerine. Her şey ortada ama kardeşim suçsuz yere hala içeride" diye konuştu.

"OĞLUMUN MASUM OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Bursa'dan gelen tutuklu er Muhammed Ali Gümüş'ün annesi Fatma Gümüş de, oğlunun terhisine üç gün kala bu olayın yaşandığını belirterek, "Oğlumun masum olduğunu biliyorum. Onlar emir kulu. Niye evlatlarımızı alıp içeri koydular. Evlatlarımızı istiyoruz. Kimse bize bilgi vermiyor. Sadece gidip cezaevinde görüyoruz" diye konuştu.

"5 GÜNLÜK ASKERDİ DAHA TUVALETİ BİLMİYORDU"

Balıkesir'den gelen tutuklu er Onur Aslanoğlu'nun annesi Yaşarya Aslanoğlu, "Ben çocuğumu istiyorum. Onlar masum. Suçu neyse çocuklarımızın söylesinler. 5 günlük askerdi, daha tuvaleti bilmiyordu" dedi.

"ATEŞ ETMEDİĞİ İÇİN KOMUTANLARI AYAĞINA ATEŞ EDİYOR"

Ağrı'dan gelen tutuklu er Savaş Çiftçi'nin abisi Bülent Çiftçi de, "Hangi komutanın alnında FETÖ'cü yazıyor. Erler teknoloji mi kullanıyorlar da kendilerine mesaj gelsin de bunların FETÖ'cü olduğunu bilsinler ve silahlarını atsınlar" dedi. Darbe girişimi günü kardeşinin ateş etmediğini anlatan Çiftçi, "Kardeşim ateş etmediği için komutanları kardeşimin ayağına ateş ediyor" diye konuştu.

400 ER TUTUKLU...EK İFADELER TAMAMLANDI

Soruşturmaya ilişkin bilgi veren tutuklu erlerin avukatı Ahmed Ekmen de, erlerin tamamının ek ifadelerini verdiğini belirterek, "Bu ifadelerin başlangıçtaki amacı bu olayın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması, subayların isimlerinin ortaya çıkarılmasıydı. Bu erlerde kendilerine emir veren bu subayların tamamının isimlerini verdiler. Hangi erin nereye götürüldüğü ifadelerinde anlattılar" dedi.

"HANGİ MERMİNİN HANGİ SİLAHTAN ÇIKTIĞI BELLİDİR"

15 Temmuz'dan bu yana 400 askerin şuan da tutuklu bulunduğunu belirten Ekmen, "Savcılıkla görüştüğümüzde bu konuyla bir fiil çalıştıklarını söylediler. Buna inanıyoruz ama aradan geçen 3 aya baktığımızda ve tutuklu sayısına baktığımızda, belli ki bu çalışmalar yeterli olmuyor. Oysa tüm erlerin silahlarının seri numaraları bellidir. Hangi merminin hangi silahtan çıktığı bellidir. Olay yerlerinin tamamı neredeyse kameralar tarafından görülmektedir. Ama bildiğimiz kadarıyla söz konusu delillerin, silahların balistik incelemeleri henüz tamamlanmadı. Bu nedenle de soruşturma ağır ilerliyor. Buradaki er yakınlarının isteği de bu süreçlerin bir an önce tamamlanmasıdır" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Çiftçi Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title