Haberler

Tutuklu Er ve Askeri Öğrencilerin Ailelerinin Silivri'de Bekleyişi Devam Ediyor

15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan erler ile Hava Harp Okulu öğrencilerinin ailelerinin Silivri Cezaevi önündeki üzüntülü bekleyişi devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan erler ile Hava Harp Okulu öğrencilerinin ailelerinin Silivri Cezaevi önündeki üzüntülü bekleyişi devam ediyor. Vatani görevlerini yapmaları için gönderdikleri evlatlarının tatbikat yapılacağı yalanıyla komutanları tarafından kandırıldıklarını belirten gözü yaşlı aileler, "Peygamber ocağında çocuklarımız kandırıldılar. Onlar emir kulu, suçları yok, serbest bırakılsınlar" diye taleplerini dile getirdiler.

Adliyedeki işlemlerinin ardından haklarında tutuklama kararı verilen erler ile Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu öğrenciler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan İETT otobüsleriyle Silivri'deki Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne getirildi. Otobüsler, geniş güvenlik önlemleri altında çok sayıda polis aracının eşliğinde Silivri Cezaevi'ne giriş yaptı.

CEZAEVİ ÖNÜNDE BEKLEYİŞ

Tutuklu erler ile Hava Harp Okulu öğrencilerinin ailelerinin cezaevi önündeki bekleyişleri bugün de devam etti. Komutanları tarafından tatbikat yapılacağı gerekçesiyle olaylara karışan çocuklarının kandırıldıklarını belirten aileler tutuklamalar nedeniyle gözyaşı döktü.

"Çocuklarımızı peygamber ocağına vatani görevlerini yapmaları için gönderdik" diyen aileler, yaşanan olayların sorumlularının cezalandırılmasını talep ederken çocuklarının serbest bırakılmasını istediler.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZI DERHAL HAİNLERDEN AYIRSINLAR"

Halit Kaçari oğlu Şamil Kaçari'yi 10 gün önce Metris'teki Kışlaya teslim ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Halkın darbeyi durdurması gibi bizler de babaları olarak çocuklarımıza ulaşıp darbeyi durdurduk. Telefonla ulaşarak ben oğluma silahı bırakması emrini verdim. Bu çocukların hepsi kandırıldı. Bizim çocuklarımıza 'vatan haini' damgası vuruluyor. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ise ben çocuğumu Başkomutana teslim ettim 10 gün önce. Şimdi Başkomutanımdan oğlumu geri istiyorum. Bizim çocuklarımızı derhal hainlerden ayırsınlar."

"SUÇLU RÜTBELİLERDİR"

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu 3. sınıf öğrencisi olan oğlunun Yalova'daki kamptan 'tatbikat yapılacağı' gerekçesiyle İstanbul'a komutanları tarafından getirildiğini kaydeden Necip Günal ise, "Oğlumu Türkiye Cumhuriyeti'nin en güvenilir kurumuna Harp Okulu'na gönderdim ancak çocuklarımız aldatıldı. Bunun için çok üzgünüz, çocuklarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Erler ve öğrenciler suçsuzdur. Suçlular rütbelilerdir, bunu herkes biliyor" diye konuştu.

"TANK KULLANAN ASKER OĞLUNA EMİRLERE UYMAMA EMRİ VERDİ"

Oğlunun 1 aylık asker olduğunu ve Maltepe Zırhlı Kuvvetler'de Tankçı olarak vatani görevi yaptığını belirten Mahir Aktürk ise 'tatbikata katılacağız' emriyle oğlunun olaylara karıştığını dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN DESTEK İSTEDİ

Aktürk, 15 Temmuz gecesi oğluna telefonla ulaştığını ifade ederek oğluyla arasında geçen konuşmayı şu şekilde anlattı:

"Oğlum Tank şoförü ve o gece komutanının emriyle sürmüş. Ben telefonla arayarak ulaştım. 'Oğlum neredesin?' diye sordum. Bana tatbikatta olduğunu ve köprüye gittiklerini söyledi. Bunun üzerine ben de 'oğlum o tatbikat değil, FETÖ'nün teröristleri darbe yapmış. Sakın emirlere uyma! Bunun üzerine oğlum geri çekildi ve gidip teslim oldu. Hükümetten ve Sayın Cumhurbaşkanımız bize destek versin. Bu halk ona destek verdi."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Silivri Cezaevi Yeşilköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title