Haberler

Tutuklu Cemil Ekşi'nin İlk Duruşması 19 Temmuz'da

Orhanlı eski Belediye Başkanı CHP'li Cemil Ekşi hakkındaki iddianame Kartal 1.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.görülecek davada savcılık, Cemil Ekşi'nin 50 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

Orhanlı eski Belediye Başkanı CHP'li Cemil Ekşi hakkındaki iddianame Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşması 19 Temmuz'da

görülecek davada savcılık, Cemil Ekşi'nin 50 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

Sahte faturalarla kırtasiye alımı yapılmış gibi göstererek Orhanlı Belediyesi'nin kasasını yaklaşık 2 milyon lira boşattığı iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan Tuzla ilçesi Orhanlı beldesinin CHP'li eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi hakkında savcılık tarafından iddianame hazırlandı. Sahte faturalarla hayali kırtasiye alımı yaparak belediyeyi yaklaşık 2 milyon lira zarara uğratmak ve zimmetine para geçirmekle suçlanan Ekşi ve beraberindeki 33 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Savcı, Ekşi ve beraberindeki 8 kişi hakkında 50'şer yıla kadar hapis cezası isterken; tutuksuz yargılanan 24 kişi için ise resmi belgede sahtecilik suçundan 8'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmalarını talep etti.

Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede birçok ayrıntı yer aldı. Savcı 55 sayfalık iddianamesinde, Cemil Ekşi ve belediye çalışanlarının sahte tekliflerle sahte ihaleler düzenlendiğini, ihaleyi alan sahte firmalar için sahte faturalar alındığını ve bu faturaların düzenli olarak ödendiğini belirtti. Bu yolla zimmete geçirilen paranın yaklaşık 2 milyon lira olduğu vurgulandı.

Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, savcılıkta verdiği ifadesinde yapılan yolsuzluktan haberi olmadığını belirterek, suçun tamamını başta Hesap İşleri Müdürü Tarık K. olmak üzere müdürlerine attı. "Ben alımlar, ihaleler ve ödemelerle ilgili onlara yetki verdim" diyen Ekşi, hiçbir şeyden haberi olmadığını iddia etti. Ekşi ayrıca, ihaleler ve ödeme emirlerini düzenlerken "birkaç eksiğin gözünden kaçmış olabileceğini" belirtti.

Sahte faturaların ödenmesi için kesilen çekleri bankadan tahsil eden Kamil T.'nin yanında çalışan Birol H. ve Adem N. ise ifadelerinde, çekleri kendilerine Kamil T.'nin verdiğini, tahsilatı yaptıktan sonra parayı alıp Orhanlı Belediyesi'ne gidildiğini, burada Cemil Ekşi, Tarık K., S.K. ve G.K. ile görüşüldüğünü söyledi.

Kamil T. de ifadesinde, sahte firma adına kesilmiş ve cirolanmış çekleri bizzat Tarık K.'dan aldığını ve parayı bankadan tahsil ettiğini belirtti.

Ekşi, müfettişler tarafından saptanarak işlediği iddia edilen suçlardan dolayı Tuzla Adliyesi'nde arkadaşlarıyla birlikte halen 7 ayrı davadan yargılanıyor. Ayrıca usulsüz kömür alımı yaparak zimmetine 3 buçuk milyon lira geçirdiği ve su havzalarına sanayi planı yaparak ruhsat vermek suçlarından dolayı hakkında başlatılan soruşturma dosyaları da Tuzla Cumhuriyet Savcılığı'nda hazırlık aşamasında bulunuyor. Ekşi'nin avukatlarının tutukluluk hallerine yaptıkları itirazlar reddedilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemil Ekşi Orhanlı Kartal Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title