Haberler

Tutuklu Askeri Okul Öğrencilerinin Aileleri "Evlatlarımız Kandırılmıştır"

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri, ellerinde çocuklarının fotoğralarını da taşıyarak İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri, ellerinde çocuklarının fotoğralarını da taşıyarak İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Tutukluların bazı yakınları gözyaşlarını tutamazken, yapılan açıklamada öğrencilerin serbest bırakılmasını istendi.

"BİZİM EVLATLARIMIZ KANDIRILMIŞTIR"

Basın açıklamasını okuyan Emine Sancak, "15 Temmuz 2016 günü ülkemizde FETÖ üyesi bir grup tarafından Aziz Türk Milletine karşı gerçekleştirilen menfur darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bugün burada bulunmamızın sebebi, 'tatbikat, terör saldırısını engellemek' gibi bahanelerle hain saldırıda kullanılmak üzere teçhizatlandırılıp, başta 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olmak üzere havaalanlarına ve değişik noktalara gönderilen 567 Hava Harp Okulu öğrencisini anmak ve yaşadıkları mağduriyeti kamuoyuna duyurmaktır. Evlatlarımız o gün her sene yaptıkları asker eğitim kampı için Yalova'daydı. 15 Temmuz günü her şey olağan sürecinde giderken, evlatlarımız yorgun bir günün ardından yataklarından kaldırılıp, techizatlandırılıp, her şeyden habersiz bir şekilde tatbikat emriyle kamp alanından dışarı çıkarılmıştır. Bu hain darbe girişimine silah zoruyla alet edilmişlerdir. Hiçbir şeyden haberi olmayan ve tek amacı bu millete hizmet etmek olan evlatlarımız o gece olayların farkına vardıktan sonra silah bırakmış ve teslim olmuştur. Kendi halkına, kendi annelerine, kendi babalarına, sizlere, bizlere kesinlikle kurşun sıkmamıştır. Bizim evlatlarımız kandırılmıştır. Sizlerden istirhamımız şudur ki, bu 567 fidanı suçsuz ve masum olan bu vatan evlatlarının hak etmediği duruma lütfen son verin. Bu öğrencileri bir an önce tam adalet yerini bulana kadar en azından tutuksuz yargılama ile eğitim haklarına tekrar kavuşturulsun" dedi.

"BİZLERİ BİR VATANDAŞ OLARAK DEĞİL, BİR ANNE OLARAK DİNLESİNLER"

Niyase Doruk, "Biz çocuklarımızı 14 yaşında bu vatana hizmet etsinler diye Türkiye'nin en güvenilir kurumu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ettik. Biz çocuklarımıza adalet istiyoruz; biz çocuklarımızı vatan haini olarak yetiştirmedik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan rica ediyoruz, bizleri bir vatandaş olarak değil,bir anne olarak dinlemelerini rica ediyoruz. Biz anayız artık yüreklerimiz dayanmıyor. Kor oldu, yanıyor artık. Daha bir şey yapacak gücümüz kalmadı. Bizim evlatlarımız, bizim emanetlerimizi bize teslim edin. Biz adalet istiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından aileler dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title