Haberler

Tutuklanan Müdürlerin Avukatları Tutuklama Kararı Hakkında Konuştu

Paralel yapı' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan 5 eski emniyet müdürü hakkında, 14 Aralık operasyonu kapsamında da tutuklama kararı verildi. Kararının ardından tutuklanan 5 eski emniyet müdürün avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Şüpheli sıfatıyla adliyeye getirilen İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün, İstanbul Mali Suçlar eski Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy ile İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Erol Demirhan "Silahlı terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik ve iftira" suçlarından ikinci kez tutuklandı. Kararın ardından 5 eski müdürün avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Avukat Kemal Şimşek, "Saat 13.00'den başlayan sorgu işlemleri şu saat itibariyle bitti. Açıklanan karar uyarınca müvekkililerle ilgili olarak müvekkililer Yurt Atayün, Ömer Köse ve Kazım Aksoy'un üzerlerine atılan iftira suçundan tutuklanmalarına yer olmadığına bunun dışında tümüyle ilgili olarak da silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından haklarında tutuklama kararı verilmiştir. Müvekkillilerin malumunuz 5'de Silivri'de tutuklu ancak tutuklama gerekçesine baktığınızda kaçma şüphesi, delilleri karartma şüphesi tanıklarla ve dosya üzerindeki şahıslarla ilgili onlara etki etme şüphesi şeklinde tamamen mantığa aykırı gerekçelerle tutuklanmalarına karar verilmiştir. İtiraz edeceğiz. Pazartesinden itibaren itirazlarımızı sunacağız." dedi.

Avukat Mehmet Sami Selçuk ise " Biz şuna inanıyoruz soruşturmayı yürüten soruşturma makamlarıda çok iyi bilmektedirler ki müvekkillerimizin silahlı terör örgütüne üyeliği herhangi bir örgütün söz konusu olmadığını kendileri de çok iyi bilmektedirler fakat maalesef 17-25 Aralık süreciyle birlikte müvekkillerimize suç istinat edilmeye çalışılmakta, bu minvalde mağdurlar üretilmekte deliller üretilmekte hukuka anayasaya yasalara aykırı bir şekilde soruşturmalar üretilmektedir." şeklinde konuştu.

Avukatlardan Murat Erdoğan, "Eğer bizim müvekkillerimiz evvelce yapılan soruşturmalardan dolayı bir silahlı terör örgütü üyesi ise şuan bu kararı veren, bu soruşturmalarda yer alan bu operasyonları yürüten tüm emniyet mensupları, savcı ve hakimler aynen müvekkillerimiz gibi birer silahlı terör örgütü üyesidir." ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Ömer Köse İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title