Haberler

Tutuklanan Bursa Eski Emniyet Müdürü Kahya: Ele Geçirilen Fethullah Gülen Notu Bana Ait Değil

BURSA'da, Fethullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Bursa eski il Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, evinde ele geçirilen Fethullah Gülen imzalı notun kendisine ait olmadığını öne sürdü.

BURSA'da, Fethullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Bursa eski il Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, evinde ele geçirilen Fethullah Gülen imzalı notun kendisine ait olmadığını öne sürdü. Kahya, "Bu belge bana ait değildir. Bana kurulan komplonun bir parçası olduğunu düşünüyordum" dedi.

Bursa'da, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 25 şüpheliden biri, savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden, aralarında eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da bulunduğu 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Evinde yapılan aramada FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen imzalı ve üzerinde, 'Kardeşim Ali Osman Kahyaoğlu gözlerinden öperim' yazılı ilaç firmasına ait antetli kağıt bulunan Kahya, mahkemede verdiği ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

"DARBECİLERİ LANETLİYORUM"

Ali Osman Kahya, Bursa Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne verdiği ifadede, emniyet müdürlüğünde verdiği ifadeyi tekrar ettiğini belirterek şöyle dedi:

"15 Temmuz günü Antalya'da Aksu'da tatildeydim. Darbecileri lanetliyorum. Allah belalarını versin diyorum. Meslek hayatım boyunca terörle mücadele ettim. Bugün terör örgütü ile ilişkilendirilmemi kabul edemiyorum. Tüm darbelere karşıyım, önceki darbelerde ülkenin ne kadar zarar gördüğünü biliyorum."

Söz konusu olan örgütün 15-25 Aralık sonrasında gündeme geldiğini ifade eden Kahya, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Bursa'da 2 yıl emniyet müdürü olarak görev yaptım. Bursa'nın büyükşehir olması dolayısıyla devlet protokolünden pek çok kişi Bursa'ya geldiğinde onlara eşlik ettim. Görevim dolayısıyla pek çok kişiyle görüştüm. Ancak bu kişilerin siyasi yapı ve düşüncelerini bilmem mümkün değildir. Bana sorgu aşamasında sorulan kişilerin büyük kısmını tanımıyorum. Gizli tanıklar bana iftira atmaktadır. 2013 yılında aktif görevden ayrılarak bir süre teftişte çalıştım. Daha sonra 2015 yılında emekli oldum."

İLAÇ FİRMASI ANTETLİ KAĞINDA FETHULLAH GÜLEN NOTU

Ali Osman Kahya, ifadesinde örgütün 'Bursa imamı' olduğu öne sürülen ve yurt dışına kaçtığı bildirilen Cansun Sarıyıldız'ı tanımadığını da iddia ederek ifadesini şöyle sürdürdü:

"Dönemin valisi ve başsavcısı ile birlikte Cansun Sarıyıldız ile herhangi bir toplantıya katılmadım. Herhangi bir illegal yapımının içinde bulunmadım. Gözaltına alındığımda evimin önünde arabadaydım. Beni arabanın içerisinde tuttular. Arama esnasında eve sokmadılar. Aramada evimde ele geçen ve Fethullah Gülen'in bana hitaben yazdığı bildirilen not hakkında bilgim yoktur. Bana böyle bir belge verilmedi. Bu belge bana ait değildir. Bana kurulan bir komplonun bir parçası olduğunu düşünüyordum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Dikkat edileceği üzere notun üzerinde soy ismimim Kahya yerine Kahyaoğlu yazılmıştır. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim. Hakimliğiniz aksi kanaateyse adli kontrol hükümlülüğünün uygulanmasını talep ederim."

Kahya'nın avukatı Fatih Erdim de mahkemede yaptığı savunmada, müvekkilinin 25 yıllık emniyet müdürü olduğunu, meslek hayatı boyunca 600'e yakın taltif aldığını ve hakkındaki suçlamalarının tamamının soyut nitelikte olduğunu öne sürdü.

Ali Osman Kahya'nın 15 Temmuz'da Antalya'da köyünde tatilde olduğunu hatırlatan Erdim, darbeye teşebbüsüyle ilgili herhangi bir delilin olmadığını savundu. Müvekkili hakkındaki gizli tanık beyanları ve ihbarların tamamen soyut nitelikte olduğunu ve herhangi bir delile dayanmadığını ileri süren Erdim, Kahya'nın evinde ele geçirilen notun müvekkiline ait olmadığını bu süreçte tarih bulunmayan bir belgenin gerçek olsa dahi müvekkili tarafından evinde bulundurulmasının mümkün olmadığını iddia etti.

Müvekkili hakkındaki isnat edilen suçların herhangi bir delile dayanmadığını da savunan Erdim, "Zirve Yayınevi soruşturmasında müvekkilinin herhangi ihmali yoktur. Suçüstü halindeki failler yakalanarak adli makamlara tespit edilmek suretiyle o dönem Malatya il emniyet müdürlüğü görevindeki müvekkilim görevini yapmıştır. Kaldı ki bu dosya ile ilgili herhangi bir şekilde müvekkilimin ifadesine müracaat edilmemiştir" dedi.

HARPUT RAHATSIZLANDI

Bu arada Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltında tutulan, emekliye ayrılan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un dün rahatsızlandığı, getirildiği Çekirge Devlet Hastanesi'nde EKG'sin çekildikten sonra taburcu edildiği öğrenildi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Kahya Ali Bursa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title