Haberler

Tutuklanan 3 Akademisyen Cezaevinde

"bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Mart'ta Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube'de yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı.

"bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan 1128 akademisyen arasında yer alan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, 10 Mart'ta Eğitim Sen İstanbul 6 No'lu Şube'de yeniden bir basın açıklaması yaparak barış talebinde ısrarcı olduklarını açıklamışlardı. Bu açıklamanın ardından akademisyenler hakkında, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından gözaltı kararı çıkarıldı. Dün gözaltına alınan akademisyenler bugün çıkarıldıkları savcılık tarafından "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan akademisyenler, aynı suçlamayla tutuklanmalarına karar verildi. Tutuklama kararının ardından Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen akademisyenlerden Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy saat 00.00 sıralarında Metris Cezaevi'ne konuldu. Esra Mungan ise saat 23.30 sıralarında Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konuldu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Kaya İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

polat:

bide devletin ozel aracıyla gotürüyolar at arabasına koyupta gotürsenize bunlara o yakışıranca çok bile

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title