Haberler

    TÜSİAD Yeni Başkanını Seçti

    Güncelleme:

    TÜSİAD'ın yeni Başkanı Cansen Başaran Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra üçüncü kez seçilen kadın başkan oldu.

    TÜSİAD'ın yeni Başkanı Cansen Başaran Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra üçüncü kez seçilen kadın başkan oldu. TÜSİAD başkanlığını Haluk Dinçer'den devralan Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra üçüncü kez seçilen kadın başkan oldu.

    Cansen Başaran Symes, oylama öncesi "Bakalım neticeyi görüp öyle konuşalım biraz erken, üyelerimiz de erkenci, bir netice alalım içerde teşekkür edeceğim. Ama ilginize teşekkür ederim" açıklamasında bulunmuştu.

    CANSEN BAŞARAN SYMES KİMDİR?

    İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Cansen Başaran-Symes, evli ve bir çocuk annesi. 2013 yılının Nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Başaran-Symes, World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından 2000 yılında "Global Leaders for Tomorrow (Geleceğin Global Liderleri) unvanını aldı.
    2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından "Yılın En Başarılı İş Kadını ödülüne ve 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği'nin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında çağdaş Türkiye'nin başarılı Türk kadınlarından biri olarak üstün hizmet ödülüne layık görüldü.

    TÜSİAD Başkan adayı Cansen Başaran Symes ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkan adayı Tuncay Özilhan yeni yönetim kurulu ve konsey üyesi aday listelerini önceki gün açıklanmıştı.

    YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

    - Cansen Başaran-Symes tarafından üyelere sunulan yönetim kurulunun asil aday listesinde şu isimler yer alıyor;
    - İsmail Hasan Akçakayalıoğlu (BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı)
    - Metin Akman (Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü)
    - Bahadır Balkır (Balorman Yönetim Kurulu Başkanı)
    - Memduh Boydak (Boydak Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi)
    - Esin Güral Argat (Gürallar Yönetim Kurulu Başkanvekili)
    - Simone Kaslowski (Organik Kimya Genel Müdürü)
    - Ali Yıldırım Koç (Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi)
    - Murat Özyeğin (Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi)
    - Mehmet Nurettin Pekarun (Sabancı Holding-Kordsa Global Yönetim Kurulu Üyesi)
    - Agah Mehmet Tara (Enka İnşaat Genel Müdürü)
    - Sedat Şükrü Ünlütürk (Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

    YEDEK LİSTE

    Yedek aday listesinde yer alan isimler ise Erol Bilecik, Dilek Yardım, Orhan Turan, Ali İhsan Yeşilova, Gönenç Gürkaynak, Halil Cem Karakaş, Batu Aksoy, Enis Güner, Levent Akgerman, Turhan Turhangil, Hüseyin Murat Akın ve Pelin Akın'dan oluştu.

    YİK'TE ÖZİLHAN DÖNEMİ

    TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkan Yardımcısı Tuncay Özilhan da bugün gerçekleştirilecek seçimli 45. TÜSİAD Genel Kurul toplantısına sunulmak üzere, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı aday listesini oluşturdu. 2015-2016 dönemi için önerilen ve TÜSİAD üyelerine sunulan YİK Başkanlık Divanı aday listesinde ise Tuncay Özilhan (Başkan), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı), Ümit Nazlı Boyner (Başkan Yardımcısı), Ömer Aras (Başkan Yardımcısı), Ahmet Agah Uğur (Başkan Yardımcısı), Yavuz Canevi (Sekreter) ve Zekeriya Yıldırım (Sekreter) yer alıyor.

    Kaynak: Aksam.com.tr / Güncel

    Arzuhan Doğan Yalçındağ İstanbul Üniversitesi Tuncay Özilhan Ümit Boyner Ekonomi Güncel Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title