Haberler

Tüsiad ve Deik Çin ile İş Yapma Konusunu Değerlendirecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile "Çin'i Anlamak - Çin ile İş Yapmak" isimli bir konferans düzenlenecek.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile "Çin'i Anlamak - Çin ile İş Yapmak" isimli bir konferans düzenlenecek. Türk ve Çin iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin davet edildiği konferans 1 Nisan 2014 tarihinde 09.00-14.00 saatleri arasında İstanbul'da TOBB Plaza içinde bulunan DEİK Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

HSBC ve Bank of China sponsorluğunda düzenlenecek konferansın açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, DEİK / Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong tarafından yapılacak. Konferansın başlangıç kısmında TÜSİAD Pekin Bürosu Direktörü Iraz Turhan, Çin'deki son ekonomik gelişmeler ışığında iş yapma ortamını değerlendirecek.

-KONFERANSTA TÜRK İŞ DÜNYASI İÇİN UFUK AÇICI BİR ZEMİN OLUŞTURMASI HEDEFLENİYOR-

İki oturumdan oluşacak olan konferansın ilk oturumunda, Türk ve yabancı yatırımcıların Çin'de iş yapma deneyimleri ele alınacak. İkinci oturumda ise Türkiye'de yatırım yapan Çinli yatırımcılar deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacak.

Konferansın özellikle Türk iş dünyası ve karar alıcıları için ufuk açıcı bir zemin oluşturması hedefleniyor. Etkinliğin Çin ile veya Çin'de iş yapmak konusunda mevcut koşulların değerlendirilmesi ve Çin'i daha iyi anlama konusunda önemli bir fırsat yaratacağı düşünülüyor. Aynı zamanda Türkiye'de iş yapan Çinli firma temsilcilerini yakından tanımak ve ileride Çinli şirketler ile kurulabilecek olası ortaklıklar için önemli bir zemin oluşturması amaçlanıyor. TÜSİAD ve DEİK işbirliğinde gerçekleşen Çin konferanslarının ilki, 11 Eylül 2012 tarihinde düzenlenmişti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Muharrem Yılmaz İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title