Haberler

Tüsiad'dan " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Açıklaması: Tek Kanatla Uçulmaz

Alanlarında kariyer yapmaya teşvik etmeliyiz.

Alanlarında kariyer yapmaya teşvik etmeliyiz.

SİYASETİN KADINLARIN POTANSİYELİNE ENHERJİSİNE VE BAKIŞ AÇISINA İHTİYACI VAR

Parlamentoda kadınların temsiline bakıldığında Türkiye yüzde 14.9 oranıyla, dünyada 191 ülke içerisinde Çad ve Mısır ile beraber 121. sırada yer alıyor. Ülkenin yarısını oluşturan kadınların ülke yönetiminde eşit bir şekilde temsil edilemiyor olması, görüşlerinin, istek ve ihtiyaçlarının politikalara sınırlı yansımasına yol açar.

Siyasetin kadınların potansiyeline, enerjisine ve bakış açısına ihtiyacı var.

Kadınların her alanda potansiyelini gerçekleştirebildiği bir ülke iklimi yaratabilmeliyiz; hep birlikte ve hiç vakit kaybetmeden. Kadınların gücünü hayatın her alanına eşit katmalıyız.

TEK KANATLA UÇAMAYIZ

İş-aile yaşamı dengesinin kurulmasında önem taşıyan kurumsal çocuk bakım hizmetlerinin kamuda ve özel sektörde yaygınlaşması için destek ve teşviklere yönelik bir öneri seti üzerinde TÜSİAD, AÇEV ve PwC işbirliğiyle bir çalışma sürdürüyoruz ve yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.

Bir taraftan kadınların eğitime, işgücüne ve siyasete daha fazla nasıl katılabileceği üzerine çalışırken, diğer taraftan kadınların yaşam hakkının ciddi tehlike altında olması kabul edilebilir bir durum değildir.TÜSİAD olarak üzerimize düşen sorumluluğu, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nun "İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı"projesine 2015 yılından itibaren destek vererek üstlendik. Kadına yönelik şiddet ile ilgili kurumsal politikaların oluşturulması için geliştirilen "rehberin" üyelerimize tanıtılması ve uygulanmasına destek vermekteyiz. Rehberi uygulamaya karar veren şirketleri ve iyi uygulama örneklerini proje boyunca kamuoyu ile paylaşacağız. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Çad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title