Haberler

Tüsiad Bu Gençlikte İş Var" Yarışmasına 3 Bin 706 Başvuru

"TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!" yarışmasına 3 bin 706 üniversite öğrencisi başvurdu.

"TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!" yarışmasına 3 bin 706 üniversite öğrencisi başvurdu.

TÜSİAD açıklamasına göre, Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla TÜSİAD tarafından düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışması bu yıl başvuru rekorunu yeniledi.

Geçen yıl 70 il, 144 üniversiteden 3 bin 195 üniversite öğrencisinin katıldığı yarışmaya bu yıl Türkiye genelinde 73 il ve 152 üniversiteden 3 bin 706 üniversite öğrencisi bin 426 projeyle başvurdu.

Yarışmaya en çok başvuru yapılan 3 üniversite 235 öğrenciyle İzmir Ekonomi Üniversitesi, 173 öğrenciyle Fırat Üniversitesi ve 151 öğrenciyle Erciyes Üniversitesi olarak sıralandı. Bu üniversiteleri Anadolu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi takip ediyor.

En çok başvuru yapılan üniversiteye verilen TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı'nı İzmir Ekonomi Üniversitesi bu sene üçüncü kez alma başarısını gösteriyor.

Türkiye'nin tüm bölgelerinden başvurulan yarışmaya en çok başvurunun yapıldığı illerde İstanbul 968 öğrencinin katılımı ile başı çekiyor. İstanbul'u 550 kişiyle Ankara ve 502 kişiyle İzmir takip ediyor. Kayseri, Elazığ, Eskişehir, Konya, Antalya, Kocaeli ve Bursa da başvurunun yoğun olduğu diğer iller olarak sıralanıyor.

Üniversite öğrencileri yarışmada iş fikirlerini, iş dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte geliştirerek hayata geçirme imkanına sahip oluyor. Bu sene BASF Türkiye'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmanın diğer destekçileri arasında Mazars Denge, GittiGidiyor, UBS, Allianz ve IBM bulunuyor.

Ön eleme sonuçları 9 Mart'ta

Yarışmanın ön eleme etabında üniversite öğrencilerinden oluşan ekiplerin iş fikirleri, yarışma ön jürisi tarafından incelenecek. İlk 30'u asil, sonraki 20'si ise yedek olmak üzere en yüksek puanı alan ilk 50 iş fikrinin 9 Mart'ta kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

Ön elemeyi başarıyla tamamlayan 30 ekip, 15-18 Mart tarihleri arasında İstanbul'da bir eğitim kampında buluşacak. Kampa katılan yarışmacılar bir yandan etkin sunum tekniklerinden pazara çıkış stratejilerine kadar girişimcilik hakkındaki temel konularda eğitim alırken, diğer yandan ekosistemin önemli isimlerinden mentorluk alma fırsatına sahip olacak.

Eğitim kampının ardından 30 yarışmacı ekip, fikirlerini TÜSİAD üye rehberlerine sunacak ve seçilen 12 ekip birer üye ile eşleşecek. Yarışmacılar 20 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında her biri Türk iş dünyasına yön veren birbirinden önemli isimlerin bulunduğu rehberleri ile birlikte çalışarak iş fikirlerini geliştirme ve iş planlarını oluşturma fırsatı yakalayacak.

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışmasının ödül töreni, final jürisi Erol Bilecik, Güler Sabancı, Esin Güral Argat, Buğra Kavuncu ve Nevzat Aydın'ın katılımları ile 17 Mayıs 2017'de İstanbul'da yapılacak.

Yarışmanın birincisine 75 bin TL, ikincisine 50 bin TL, üçüncüsüne ise 25 bin TL para ödülü verilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fırat Üniversitesi Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title