Haberler

Tüsiad Başkanı Symes: Reform Listesinde Yer Alanlar İçin Artık Beklemeye Tahammülümüz Kalmamıştır

* TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes: "7 Haziran seçimlerinin hemen ardından da liderlerimize ve kamuoyuna bir reform listemiz olduğunu ve çok acil olduğunu hatırlatmıştık. Bugünün Türkiyesi'nde ve bugünkü küresel koşullarda bu reform listesinde yer alanlar için artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır" "Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içindeyiz, hem de acilen. Yeni seçilecek ve göreve gelecek parlamentodan toplumun haklı beklentisi budur" Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın '1 Kasım 2015 Seçimleri Öncesi Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma Toplantısı"na katıldı.

* TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes:

"7 Haziran seçimlerinin hemen ardından da liderlerimize ve kamuoyuna bir reform listemiz olduğunu ve çok acil olduğunu hatırlatmıştık. Bugünün Türkiyesi'nde ve bugünkü küresel koşullarda bu reform listesinde yer alanlar için artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır"

"Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içindeyiz, hem de acilen. Yeni seçilecek ve göreve gelecek parlamentodan toplumun haklı beklentisi budur"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın '1 Kasım 2015 Seçimleri Öncesi Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma Toplantısı"na katıldı. Intercontinental Otel'de düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı ve eski TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve çok sayıda iş adamı katıldı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Symes konuşmasında, "Vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi, olayın suçlularının bir an önce ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemli. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızın aileleri,ne ve sevenlerine bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Cansen Başaran Symes, "Tüm Türkiye, biz bu şiddet ve terör ortamının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerde siyasi liderimizle açık diyaloğu son derece önemsiyoruz. Bu, TÜSİAD'ın her zaman benimsediği temel bir prensiptir. Açık diyaloktan hiçbir zaman vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Siyasi parti liderleriyle buluşma toplantılarına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan dört siyasi parti liderini davet ettik. Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimlerinin hemen arkasından yeniden bir seçim atmosferine girdik. Ancak hatırlarsanız 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından da liderlerimize ve kamuoyuna bir reform listemiz olduğunu ve çok acil olduğunu hatırlatmıştık. Bugünün Türkiyesi'nde ve bugünkü küresel koşullarda bu reform listesinde yer alanlar için artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içindeyiz, hem de acilen. Yeni seçilecek ve göreve gelecek parlamentodan toplumun haklı beklentisi budur. ve bu görevi bu ihtiyacı karşılayacak hükumeti kurma sorumluluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi ve siyasi partilerimizdir. Bu toplumun özgür bireyleri olarak bizlerin sorumluluğu ise oyumuzu kullanmak, sivil toplum örgütü olarak da temsil ettiğimiz kesimler adına reform ihtiyaçlarını bıkmadan, usanmadan dile getirmek ve talep etmektir. Bugünkü buluşmamız, bu sorumluluğumuzun önemli bir parçasıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title