Haberler

Tüsiad Başkanı Bilecik: "Piyasalar Fed'in Faiz Artırımına Hazırdı, Sürpriz Olmadı"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, piyasaların FED’in faiz artırımına hazır olduğunu kararın sürpriz olmadığını söyledi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, piyasaların FED'in faiz artırımına hazır olduğunu kararın sürpriz olmadığını söyledi.

Bilecik, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na (HİKAF 2017) katılarak 'Başarı Hikayesi'ni katılımcılarla paylaştı.

İHA muhabirinin Amerika Merkez Bankası'nın (FED) üst üste üç kez faiz artırımıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Bilecik, piyasalarda herhangi bir olumsuzluk beklemediğini, beklenen bir şey olduğunu, firmaların ve kurumların tedbirlerini zaten aldıklarını bu duruma hazır olduklarını söyledi. Bilecik, "FED'in Mart'taki faiz artışı piyasalar için yeni bir haber değildi. Aşağı yukarı bu fikir net olarak alınmıştı. O bakımdan piyasalarda ben, herhangi bir yukarıya doğru gidişi veya aşağıya doğru bir iniş yapacağını tahmin etmiyorum. Çünkü beklenen bir şeydi. Firmalarda, kurumlarda buna özgü olarak tedbirlerini zaten almışlardı hazırlardı" dedi.

HİKAF 2017'ye ev sahipliği yapan İskenderun Teknik Üniversitesi'nin (İSTE) 'Gelecek için bir fidan da sen dik' kampanyasına da destek veren TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik İSTE Kampüsünde Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte birde fidan dikti. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title