Haberler

Tuşba İlçe Millî Eğitim Müdürlğü, "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Geleceğe" Evet Dedi

Van merkez Tuşba İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi arasında “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yarışması imza töreni düzenlendi.

Van merkez Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi arasında "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yarışması imza töreni düzenlendi.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi arasında; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak, sigara, alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak, Yeşilay Cemiyeti'nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi yapmak amacıyla 'Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek' yarışması imza töreni gerçekleştirildi. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan imza törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulak, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Van Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Tekin, Yeşilay Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ölmez ve beraberindeki heyet katıldı. Düzenlenen imza töreninde Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani yaptığı konuşmanda; "İnsan sağlığının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle yeni yetişmekte olan ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki bu yavrularımızı madde bağımlısı, sigara ve alkol alışkanlığı olmadan yetiştirebilmek bizim için en önemli çabalarımızdan bir tanesi. İlçemizde 40 bin civarından öğrencimiz var. Bu çocuklarımıza yönelik olarak Yeşilay Cemiyetimizin zararlı alışkanlıklara yönelik çok faydalı eğitimler ve çalışmalar yapacağına inandığını, ayrıca Yeşilay Cemiyetinin kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeşilay Cemiyeti gibi eğitim camiamıza faydası olan tüm paydaşlarımızla her zaman birlikte çalışmak istiyoruz" ded.

Yeşilay Van Şube Başkan Yrd. Doç. Dr. Rahmi Tekin ise; "İnsanın beden ve ruh sağlığı üzerinde sebep olduğu yıkıcı etkilerin yanı sıra, beraberinde getirdiği toplumsal sorunlar nedeniyle, sigara, alkol ve madde bağımlılığı çağımızın en önemli sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Son yıllarda gündemimize giren ve hakkında giderek daha çok bilimsel araştırma ve tartışma yapılan teknoloji bağımlılığı ise konuya kamuoyunun dikkatinin çekilmesi adına üzerinde daha çok çalışılması gereken yeni bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak, sigara, alkol, uyuşturucu ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak, Yeşilay Cemiyeti'nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi yapmak amacıyla bu yarışmayı gerçekleştirdik" dedi.

Yrd. Doç.Dr. Rahmi Tekin, proje kapsamında; temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik yarışmalar düzenleneceğini, yarışmanın afiş, resim, kompozisyon (deneme, öykü, anı gibi), şiir, karikatür, kısa video kategorilerinde olacağını, yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirileceğini, yarışmanın ödüllerinin Yeşilay Cemiyet tarafından sağlanacağını ifade etti. Yapılacak bu çalışmaya tüm çalışanlarıyla destek veren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani'ye teşekkür eden Yrd. Doç.Dr. Rahmi Tekin, her türlü bağımlılığa karşı olduğunu ve sonuna kadar mücadele edileceğini belirtirken kardeşlik bağımlılığının ve bağlılığının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Tören atılan imzaların ardından İlçe Müdürü Ceylani ve Şube Müdürleri Mehmet Baki Karabulak ve Mehmet Güzelyıldız'a Yeşilay rozeti takıldıktan sonra tören son buldu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title