Haberler

Tuşba Belediyesinden Halep'e Bir Tır Yardım

VAN (İHA) – Van’ın Tuşba Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), AK Parti teşkilatı ile İŞGEM’in ortaklaşa düzenlediği kampanya kapsamında toplanan bir tır dolası yardım malzemesi, Kızılay aracılığıyla Halep’e gönderildi.

VAN (İHA) – Van'ın Tuşba Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), AK Parti teşkilatı ile İŞGEM'in ortaklaşa düzenlediği kampanya kapsamında toplanan bir tır dolası yardım malzemesi, Kızılay aracılığıyla Halep'e gönderildi.

Tuşba Belediye Başkanlığında düzenlenen programla uğurlanan yardım tırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür etti. Özgökçe, "Burada bizlere destekte bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İŞGEM, AK Parti Gençlik ve Kadın Kolları başkanlıkları ve Lokman Hekim Van Hastanesi çalışanları ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Halep'te yaşanan insanlık dramına karşı kardeşlerimiz ciddi bir duyarlılık gösterdi. Biliyorsunuz şu an ciddi çalışmalar da yapılıyor. Özellikle ateşkesle ilgili girişimlerin bir an önce sonuçlanmasını temenni ediyoruz. Bizler de orada mağdur olan kardeşlerimize hem bu yardımlarımızı ulaştıracağız, hem de nasip olursa meclis üyelerimizle birlikte sınıra giderek bu desteklerimizi fiili olarak da göstereceğiz" dedi.

Van halkının 2011'de yaşanan depremlerden dolayı Halep'te yaşanan mağduriyetleri iyi okuduğunu ifade eden Başkan Fevzi Özgökçe, "Yaklaşık 6 yıldır devam eden bu insanlık dramının bir an önce sona ermesi anlamında da bu yardımlarımızın bir dertlerine deva olmasını temenni ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi bizler de; 'insanlık, bundan sonra dünyanın artık 5'ten büyük olduğunu görecek ve mağdurların sesi olan Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunların da farkına varacaktır' diyoruz. Özellikle bu yardımların sahiplerine ulaşması adına Vanlı kardeşlerimizin bu desteklerini arttırarak devam ettireceğine inanıyorum" diye konuştu.

YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise, bu yardımların Suriyeli mağdurlar için önemli olduğunu ifade ederek, "Bu savaşların da bir an önce son bulmasını diliyor, katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yardım tırı, yapılan konuşmaların ardından dualarla uğurlandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title