Haberler

Tuşba Belediyesi'nden 'Umre' Ödüllü Siyer Sınavı

VAN (İHA) – Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sancaktepe İmam Hatip Mezunları Mensupları Derneği (SİMMDER) işbirliği ve Tuşba Kaymakamlığı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Müftülüğü’nün katkılarıyla ilçede bulunan tüm okullarda Umre ödüllü siyer sınavı yapıldı.

VAN (İHA) – Van'ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sancaktepe İmam Hatip Mezunları Mensupları Derneği (SİMMDER) işbirliği ve Tuşba Kaymakamlığı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tuşba Müftülüğü'nün katkılarıyla ilçede bulunan tüm okullarda Umre ödüllü siyer sınavı yapıldı.

Sınavın yapıldığı Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ile Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, öğrencileri tebrik ettiler. Burada açıklamalarda bulunan Özgökçe, "Bugün gerçekleştirdiğimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatıyla ilgili öğrencilerimize üç ay önce dağıtmış olduğumuz yaklaşık 8 bin kitabın bugün sınavını gerçekleştirdik. Sınavımıza yaklaşık 6 bin öğrencimiz katıldı. Tuşba ilçemizdeki bütün okullarımızda bu sınav yapıldı. Nisan ayının 21'nde Dursun Ali Erzincanlı'nın katılacağı bir törenle inşallah dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 5 öğrenciye Umre ödülü, 6'ncı ve 10'uncu olan öğrencilerimize laptop, 11'inci ve 30'uncu olanlara İstanbul gezisi, 31'inci ile 35'incilere bisiklet, 36'ncı ve 40'ıncı olan öğrencilere tablet, 41'inci ve 45'inci olanlara çeyrek altın ve 46'ıncı ve 55'inci olan öğrencilere ise kitap seti hediye edeceğiz. Buradaki asıl amacımız, öğrencilerimizin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okuyup öğrenen ve hayatına tatbik eden bireyler olmasıdır. Bu sayede öğrencilerimize okuma alışkanlığı da kazandırdık. Tuşba'da hayat kalitesinin yükselebilmesi ve eğitim öğretim seviyesinin yükselmesi için Tuşba Belediyesi'nin 'Eğitime Tam Destek Projesi kapsamında çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Tuşba Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ise, asıl amaçlarının öğrencilere Peygamber Efendimizi tanıtmak olduğunu ifade etti.

Okulu gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen Özgökçe ve beraberindekiler, daha sonra okulda yapılan çalışmalarla ilgili Okul Müdürü Doğan Ergün'den bilgi aldı.

Okul öğrencileri ise, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'ye bir tablo hediye ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sancaktepe Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title