Haberler

Tusaş Kazan Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Sevinci

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu'nda yeni hizmet binası açılışı ve 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Okul binasında düzenlenen törene, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Köksal Liman, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye seğmen ekibinin gösterisiyle başlayan törende, dönem birincisi olan Fırat Tatar, mezuniyet kütüğüne adının yazılı olduğu plakayı çaktı, okulun flamasını birinci sınıf öğrencilerine emanet etti.

Belediye Başkanı Ertürk, törende yaptığı konuşmada, sadece bir Meslek Yüksek Okulu açmakla kalmadıklarını, aynı zamanda Türkiye'deki ara eleman eksiğinin giderilmesi konusunda da önemli bir adım atıldığını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Büyükberber ise ara eleman gücüne duyulan ihtiyaca işaret etti.

TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Dilipak, okulun tam donanımlı 20 derslik, 12 laboratuvar, 6 uygulama atölyesi, spor, konferans, ve okuma salonları, yemekhane, akademik ve idari personel odaları ile öğrencilerin her türlü ihtiyacı için düşünülmüş geniş iç mekana sahip olduğunu söyledi.

Okulda 4 bölüm, bu bölümler altında açılmış 5 program olduğunu belirten Dilipak, "Halihazırda bilgisayar programcılığı ve otomotiv teknoloji programlarında toplam 530 öğrencimiz var. Yeni açılan sivil havacılık ve kabin hizmetleri, lojistik ve raylı sistemler programlarında öğrenci alımlarınız için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu yeni programlara öğrenci alacağız inşallah." diye konuştu.

Törende, okul binasının yapımına katkı sağlayan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'ya teşekkür plaketi sunuldu.

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Muharrem Dörtkaşlı Gazi Üniversitesi Lokman Ertürk AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title