Haberler

Turuncu Etkinliğine Büyük Destek

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi'nin çeşitli etkinlikler düzenleyerek destek verdiği 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası' toplumun her kesiminden büyük ilgi gördü.

Kampanyaya sanatçılardan sporculara, öğrencilerden siyasilere kadar herkes destek vererek 'Kadına Şiddete Hayır' dedi.

Destekleyenlerin turuncu rengi kullanması istenen 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası', 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın belediye duvarını turuncu renge boyanması ile başladı.

10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde sona eren 16 günlük kampanya süresince, Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek, kadına ve kız çocuklarına uygulanan şiddete dikkat çekti.

İlçedeki 52 ilkokul, 6 ortaokul ve 35 lise olmak üzere toplam 93 okulu ziyaret eden Turuncu Etkinlik Proje destekçileri, öğrencileri kadına yönelik şiddetin son bulması konusunda bilinçlendirdi. 95 mahalle muhtarlığı ve 32 Aile Sağlığı Merkezi ziyaret edilip, turuncu renkteki objeler, flamalar, bayraklar, bileklikler ve broşürler dağıtılarak kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratıldı. Kadına şiddet son bulsun hashtagi ile sosyal medyada yayınlanan mesajlar ve fotoğraflar, 173 bin 682 kişi tarafından takip edildi. Kadınlar matinesi, engelli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen turuncu parti ve turuncu renkte dilek fenerleri uçurma gibi birçok etkinlikle, kadına yönelik şiddetin son bulması yönünde mesajlar verildi.

Osmangazi Belediyesi'nin destek verdiği kampanyaya toplumun herkesimi de büyük ilgi gösterdi. Sanatçı Emel Sayın, konserine 'Kadına Şiddete Hayır' yazılı turuncu renkteki pankart ile çıkarak kampanyaya destek olurken, Bursaspor kız voleybol ve Bursaspor erkek basketbol takımları da yapacakları müsabakalar öncesi sahaya 'Kadına ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddete Hayır' yazılı pankart çıkarak kadına yönelik şiddete tepkilerini ortaya koydular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Bursaspor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title