Haberler

TÜRSAB'da seçime doğru

Dünya Sağlık Turizmi Konsey Başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkan adayı Emin Çakmak, "İstanbul bir dünya destinasyonu oldu. Çünkü bugüne kadar hep İstanbul tanıtıldı, hep...

Dünya Sağlık Turizmi Konsey Başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkan adayı Emin Çakmak, "İstanbul bir dünya destinasyonu oldu. Çünkü bugüne kadar hep İstanbul tanıtıldı, hep Antalya tanıtıldı. Neden 3,5 destinasyon var Türkiye'de? Çünkü bugüne kadar 35 yıldır 3,5 destinasyonu tanıttık sadece" dedi.

Bursa'da bir restoranda, bazı TÜRSAB yönetim kurulu üyesi adayları ve turizm firmalarının temsilcileriyle toplantı düzenleyen Çakmak, 29 Kasım'da gerçekleştirilecek seçime genç ve dinamik bir ekiple hazırlandıklarını söyledi.

Türkiye'de "destinasyon" olarak adlandırılacak bölgelerin tanıtımının yapıldığını ancak diğer bölgelere bu konuda hiç imkan sunulmadığını öne süren Çakmak, "Türkiye'de 3,5 destinasyonumuz var. 12 milyon turistle Antalya birinci, 10 milyon turistle İstanbul ikinci destinasyonumuz. Geri kalan 6-7 milyon turistimizi alan Muğla şeridi; Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye bölgesi 3'üncü destinasyonumuz. Çeyrek destinasyon İzmir, çeyrek destinasyon da Kapadokya" ifadesini kullandı.

Çakmak, bir turizm bölgesinin destinasyon olabilmesi için yılda en az 1 milyon turist ağırlaması gerektiğini aktardı.

Destinasyon konusunda yapılması gereken çok iş bulunduğunu vurgulayan Çakmak, şöyle konuştu:

"İstanbul bir dünya destinasyonu oldu. Çünkü bugüne kadar hep İstanbul tanıtıldı, hep Antalya tanıtıldı. Neden 3,5 destinasyon var Türkiye'de? Çünkü bugüne kadar 35 yıldır 3,5 destinasyonu tanıttık sadece. İyi bir ürününüz varsa ve bunu yeterince tanıtamıyorsanız hedef kitlelere, hedef ülkelere, ne yazık ki yeterince iyi sonuçlar alamıyorsunuz. Onun için yapmamız gereken çok iş var. Sadece Bursa için değil Türkiye için yapmamız gereken çok iş var. Bunu 81 ilimizi, 50 ilçemizi gezerek bire bir gördüm. Ekibimle son aylarda gerçekleştirdiğim gezilerle 23 bin kilometre karadan yol kat ederek 81 ili ve 50 ilçeyi ziyaret ettik. Bu seçim kampanyasına başlarken en büyük hayalim, en büyük hedefim, rehberlik yaptığım yıllarda göremediğim yerleri görmekti. Allah'a şükürler olsun ki bu hayalimizi kazasız, belasız, sıkıntısız, 23 bin kilometre karadan kat etmek suretiyle gerçekleştirdik."

Yönetim kurulu üyesi adayı ve eski TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem ise başkanlığın, aile reisine benzediğini anlattı.

Aile reisinin, aile bireylerinin gelir pastalarını artırması gerektiğini dile getiren Erdem, "O aile reisi, o ailenin büyükleri, çocuklarının geleceğini düşünmüyorsa çocukları için yatırım yapmıyorsa onların geçim kaynaklarını, gelir pastalarını büyütmüyorsa bu iyi bir aile reisi değildir, görevini yapmıyor demektir" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Mustafa Yılmaz

Yayınlayan: Sedat Gök

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Emin Çakmak İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title