Haberler

Tursab Başkanı Ulusoy: Türkiye Bir Gün Bize Vize Koyanlara Vize Koyacak

Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün '4 mevsim turizm, 4 mevsim Mersin' sloganı ile gerçekleştirileceği turizm haftasının açılış törenine katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bir gün Türkiye'ye vize koyanlara Türkiye'nin vize koyacak" dedi.

Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün '4 mevsim turizm, 4 mevsim Mersin' sloganı ile gerçekleştirileceği turizm haftasının açılış törenine katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bir gün Türkiye'ye vize koyanlara Türkiye'nin vize koyacak" dedi.

Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün '4 mevsim turizm, 4 mevsim Mersin' sloganı ile gerçekleştirileceği turizm haftası Marehan Convention Center'da düzenlenen törenle başladı. Törene, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahattin Kabahasanoğlu, Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol, Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ve davetliler katıldı. Türkiye'deki havalimanı sayısının 26'dan 53'e çıktığını ve bugün Türkiye'nin 42 Milyon turisti ağırladığını kaydeden Ulusoy, "78 ülkeye turist gönderiyoruz. Bize randevu vermeyen ülkeler, şimdi bizimle aynı havayı bizden soluyor. Biz bekletiyoruz. Bize zaman zaman Şengen duvarı koyuyorlar. Vize konusunu Türkiye hak etmiyor. Bir gün gelecek, Türkiye bize vize koyanlara vize koyacaktır. Bu gün bize vize koyanlar unutmasın. Türkiye kendi ayakları üzerinde duran, kişi başı 30 bin dolar milli gelir elde eden, insan haklarını yaşam projesi olarak ele alan, medeniyeti ön plana alan anlayış ile size gelecektir. O zaman bizim AB'ye ihtiyacımız yok. Bizim onlara vize koymaya hakkımız var. Onlardan bize gelen iç talepler var, ortaklık talepleri var. Türkiye'nin geleceği turizmdir" dedi.

Türkiye'nin hak etmediği söylemlere maruz kaldığını ve kendilerinin buna müsamaha göstermelerinin mümkün olmadığını belirten Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz bu ülkede dili, dini ve ırkı ne olursa olsun aynı havayı tenefüs eden insanlarız. Vatikan'dan konuşanın 21 Mayıs 2001 yılında, Tarsus deklerasyonunu tüm dini liderlerinin imzaladığı, barışı, gençlere yönelik çalışmaların ve dinsel konuların ele alındığı deklarasyonda aynı Vatikan'ın imzası vardır. Türkiye bunu hak etmemiştir. Avrupa Birliği barış projesi, medeniyet projesidir. Biz içerisinde varız, bizde barış var. Medeniyetse gelsin bizde görsünler. 53 yıldır süre gelen AB konusundaki ayrımcılığı düşünsünler. Türkiye mültecilere kucak açmış, yüz binleri beslemiş bir ülkedir. Avrupa, insan hakları konusunda kendini sınıfta kalmış olarak görmesi lazım."

Vali Çakacak ise, dünyada gelişen turizm hareketliliğinden Türkiye'nin de kendisine düşen payı aldığına dikkat çekerek şunları söyledi: "2014 yılında ülkemize gelen sayısı 42 milyonu bulmuş, turizmden elde edilen gelir 35 milyar dolara çıkmış, dünyanın 6'ncı en fazla turist çeken ülkesi olmuş durumdayız. Bu da gösteriyor ki, 2023 yılında hedeflediğimiz 50 Milyar dolar turizm geliri ve 5'nci en büyük turizm ülkesine çok rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyorum. Ülkemizin turizmden aldığı payın yanında, Mersin olarak turizmden hak ettiği payı almasının çabası içerisindeyiz. O payı alabilecek her türlü kültürel ve doğal zenginliklere de sahibiz. Mersin binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent, o medeniyetlerin bıraktığı insanlık mirasına sahip. Adeta açık hava müzesi. 321 kilometre sahil, 20 dakikada bin metreye ulaşabildiğimiz Toroslar."

Konuşmaların ardından şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri verilirken, halk oyunları ekibi gösterisi de sahnelediği oyunlar ile kendisine hayran bıraktı. Mersin Devlet Opera ve balesi sanatçıları, programın son kısmında bir şan konseri verdi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Özdemir Çakacak Mersin ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title