Haberler

Türsab Başkanı Ulusoy; "Komer'e Sahip Çıkın"

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy Aydın’da katıldığı bir toplantıda Kuşadası Kongre Merkezi’ne (KOMER) destek istedi.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy Aydın'da katıldığı bir toplantıda Kuşadası Kongre Merkezi'ne (KOMER) destek istedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından düzenlenen, "Aydın'ın Tarihi ve Turizmi" konulu panele konuşmacı olarak katılmak üzere Aydın'a gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Aydınlı iş adamlarımıza sesleniyorum. Toplantılarınızı burada yapın, konferansları burada verin. Efes Kongre Merkezi'ni yalnız bırakmayın. Kongre Merkezinize sahip çıkın. Kongre merkezleri kolay kolay büyümezler ama gerekliydi. İzmir Selçuk raylı sistemi devreye girdiğinde daha fazla canlanacaktır. Kongreler üç dört yıl önceden planlanır. Kuşadası Efes Kongre Merkezi de ancak kendisini 2017 yılı itibariyle devreye sokacaktır. Eğer bu yıl 15 bin kişilik Orman Su Kongresi'ni alabilirsek başarılı bir şekilde, Kuşadası'nın canlanacağını ifade edebilirim" dedi.

Turizmin Türkiye'yi sosyo ekonomi k bakımdan bir birine bağlayan bir sektör olduğunu Vanlı ile Alanyalıyı, Trabzonluyu birleştirdiğini de ifade eden Başaran Ulusoy, Türkiye'nin kongre turizmine de dikkat çekerek "Kongre turizminde Türkiye başarılı. 500 kişilik kongrede Türkiye dünya birincisi. 146 kongre ile 8. Sırada. Türkiye 5 sırayı zorluyor. Turizmde sayı bakımdan 6'ıncıyız. Gelir bakımından 10. sıradayız. Ama burada doğaldır. 2023 turizm hedefi için çeşitlendirilmeye gidiyoruz" diyerek Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ne Aydınlılardan destek istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kuşadası ulusoy Efes Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

cengiz taner:

yanlış yatırım Kuşadasında bu kongre turizmi olmaz Sayın ULUSOY Aydınlılara düğünlerinizi deve güreşlerinizi komerde yapın demediği kalmış.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title