Haberler

Türsab Başkanı Ulusoy Açıklaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bugün Alman turist Türkiye'ye gelmediği zaman Almanya da zarar görüyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Bugün Alman turist Türkiye'ye gelmediği zaman Almanya da zarar görüyor. Alman tur operatörlerinin en fazla kar ettiği, en fazla ticaret yaptığı ülke de Türkiye. İki taraf da birbirini kaybetmek istemiyor." dedi.

TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu seçimine katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün uluslararası seyahat özgürlüğünü ortadan kaldırdığını söyledi.

Terörün, insanları kendi ülkelerinin güzelliklerini tanıma imkanından da mahrum bıraktığını belirten Ulusoy, "Terörün bitmesi lazım. Bu ülkede analar öyle evlatlar doğurmuştur ki adını Mehmet, soyadını şehit vermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Ulusoy, yakın zamanda Katar, Dubai, Bahreyn ve Kuveyt'e giderek, turizm anlamında Karadeniz, Çanakkale, Yalova ve Bursa'nın pazarlamasını yapacaklarını dile getirdi.

Yurt dışında gidecekleri yerlerden gelecek turizmcilerin de Türkiye'de çalışmalar yapacağı bilgisini veren Ulusoy, "Seyahat Acenteleri Birliği toplantısını bütün mücadelelere rağmen aldık. Bin 500 seyahat acentesi Kuşadası'na gelecek. Türkiye'nin pazarlaması konusunda Almanlarla durgunluğa girdiğimiz bir dönemi inşallah beraberce atlatacağız. İspanya, Portekiz rakibimiz oldu. Dünya Seyahat Acenteleri Birliği toplantısı ekim ayında Türkiye'de yapılacak." diye konuştu.

Başaran Ulusoy, Türkiye'ye 1980'li yıllarda 1 milyon ziyaretçi geldiğini, bugün bu sayının 42 milyona çıktığını vurguladı.

Yabancı turist sayısındaki bu artışın, turizm sektörünün başarısı olduğuna işaret eden Ulusoy, şunları kaydetti:

"Bugün dünyada bir sıkıntı var. Uluslararası seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran terör Türkiye'nin belası değil, tüm ülkelerin belası. Buna rağmen Türkiye güvenilir bir ülkedir. Türkiye, bu güvenilirliğini yurt dışına anlatması gereken ortamları yaratmaya çalışıyor. Bu sene bir türbülanstan geçiyoruz. Bu badireyi de atlatacağımıza inanıyorum. Erken rezervasyonla kendi vatandaşlarımızın tatil imkanlarını genişlettik. Güzellikler, ödemelerde kolaylıklar, fiyatlarda indirimler sağladık. İnanıyorum ki bunu da aşacağız. Ukrayna, en iyi müşterilerimizden biri. Biz ne kadar kaybediyorsak Rusya da o kadar kaybediyor. Bugün Alman turist Türkiye'ye gelmediği zaman Almanya da zarar görüyor. Alman tur operatörlerinin en fazla kar ettiği, en fazla ticaret yaptığı ülke de Türkiye. İki taraf da birbirini kaybetmek istemiyor. İnanıyorum ki Rusya ile beraber ilişkilerimiz düzelecek. Düzelmesi için de bazı koridorlar açılmakta. Bunu hissediyoruz. İnşallah bu seneyi ufak tefek eksikliklerle bitirip 2017 yılını toparlamamız lazım. Bu sene yüzde 25-30 pazarlarda kaybımız var. Rusya'dan kaybımız daha fazla."

Ulusoy, turizmdeki dar boğazdan çıkmak için bir paket sunduklarını hatırlattı.

Charter uçaklara yakıt desteği uygulamasının 30 Kasım'a kadar uzatılmasını sağladıklarını anlatan Ulusoy, "Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ilavesini sağlamaya çalışıyoruz. Dövizimizin ihracat sayılmasını arzu ediyoruz. Bu kolaylıklardan faydalanmak istiyoruz. Sayın Başbakan sıcak baktı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de sıcak baktı. Bakanlarımıza anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çanakkale ulusoy Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title