Haberler

Turquality Programından Tim de Yararlanacak

Ekonomi Bakanlığı, Turquality programından Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) de yararlanacağını bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı, Turquality programından Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) de yararlanacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, değişen küresel rekabet koşullarına ve ihracatçıların ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenen "Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®'nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

Tebliğ kapsamındaki desteklerden ihracatçı birlikleri, üretici dernek ve birlikleri ile Türkiye'de ticari veya sınai faaliyette bulunan şirketlerin yararlandırıldığı ifade edilen açıklamada, "Tebliğin yenilenmesiyle TİM'in de söz konusu desteklerden faydalanmasına imkan tanındı. Böylelikle TİM'in tüm sektörlere yönelik yapacağı proje bazlı yurt dışı tanıtım harcamalarının tebliğ kapsamında desteklenmesi sağlanmış oldu" denildi.

Tebliğle firmalar, ihracatçı birlikleri ve TİM'in yapacağı tanıtım faaliyetleri ile alacakları danışmanlık hizmetleri için geniş çaplı bir liste oluşturulduğu ve desteklenecek faaliyetlerin net olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, "destek başvurularında belirlenen eksikliklerin tamamlanma süresinin 6 aydan 3 aya indirildiği" bildirildi.

Açıklamada, ihracatçı birliklerinde oluşan dosya birikiminin önüne geçilmesi ve destek başvurularının daha kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılarak desteklerin veriminin artırılmasının hedeflendiği de bildirildi.

Marka programı kapsamında firmaların gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin giderlerin desteklenmesi ile ilgili tanıtım harcamalarının limitinin 100 bin dolar artırıldığı belirtilen açıklamada, daha önce tanıtım kalemleri içinde yer alan "pazar araştırması" için yıllık 100 bin dolar limit tanımlandığı ifade edildi.

Tebliğ kapsamındaki desteklerden faydalanabilmek için firmaların asgari olarak sunması gereken belgelerin de netleştirildiği kaydedilen açıklamada, "Böylelikle TURQUALITY® programında yer alan firmaların destek başvurularının daha hızlı sonuçlandırılması mümkün kılınmıştır" ifadelerine yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Türk Malı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title