Haberler

Türofed Başkanı Ayık: Bu Krizden de Güçlenerek Çıkacağız

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, federasyonunun 10'uncu kuruluş yıldönümü kutlamasında, "İnşallah bu krizden de çıkacağız. Muhtemelen de güçlenerek çıkacağız. Güçlenmemin bedeli olacak bize. Bir takım kayıplarımız, yaralanmalarımız söz konusudur.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, federasyonunun 10'uncu kuruluş yıldönümü kutlamasında, "İnşallah bu krizden de çıkacağız. Muhtemelen de güçlenerek çıkacağız. Güçlenmemin bedeli olacak bize. Bir takım kayıplarımız, yaralanmalarımız söz konusudur. Ancak, bugüne kadar biriktirdiğimiz, kazanmış olduğumuz tecrübeler birkaç dönemde çok aktif olarak kullanmamızla da bağlantılı olarak bu krizden de çıkacağız" dedi.

TÜROFED, kuruluşunun 10'uncu yıldönümünü Antalya'nın turizm bölgesi Kundu'da Concorde Deluxe Resort'ta düzenlenen geceyle kutladı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık'ın ev sahipliğindeki geceye federasyonun kurucu başkanı Ahmet Barut, federasyonu oluşturan 14 turizm birliğinin başkanlarıyla birlikte Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve çok sayıda davetli katıldı.

TURİZM BARIŞ VE HUZURLA YAN YANA GİDER

Başkan Ayık, gecede yaptığı konuşmada, turizmin huzur ve barışla yan yana giden bir olgu olduğunun altını çizdi. Ancak şu anda dünyanın ve Türkiye'nin de içinde yer aldığı bölgenin yaşadığı sıkıntıların, turizmcileri mesleklerini icra etmesinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını, yüzleşmeye neden olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin turizm sektöründe çok önemli merhaleler, mesafeler kat ettiğini ve bu süreçte çok önemli bir değer yarattığını belirten Ayık, "Bütün dünyanın gıpta ettiği bir endüstri yaratıldı" dedi.

Bu endüstrinin tek boyutlu olmadığını kendi içinde bileşenlerini bulunduğunu aktaran TÜROFED Başkanı Osman Ayık, şöyle konuştu: "Çok boyutlu değer ve bir ürün yaratıldı. Bunun hacmini, kapasitesini çok iyi biliyoruz. 2015 yılı resmi rakamları açıklanmadı. 2014 rakamları 40 milyon ziyaretçinin ülkemize geldiği, 32 milyar doların üzerinde gelir elde edildiğini gösteriyor. Ki bu gelirin yapısını siz benden çok iyi biliyorsunuz. Bizim sektörümüz ithal ikameci bir sektör değildir. Elde ettiğimiz gelirin yüzde 95'i, ülkenin kendi değerleri, kaynaklarını kullanarak ürettiği bir hizmetin üstelik de yerinde ihracıyla sağlanmış bir gelirdir. Cari açığın da çok önemli bir bölümünü bu gelirle kapatırız."  AĞUSTOS AYINDA OLUMSUZ SİNYALLER GELDİ

TÜROFED Başkanı Ayık, sektörün yapısı karşısında bölgede yaşanan sorunların 2014 Ağustos ayı sonundan itibaren olumsuz sinyaller vermeye başladığını ve uzun bir aradan sonra eylül ayında Antalya ve kıyı bölgelerinde kayıplar yaşandığını söyledi. 2015 yılının böylesi bir dönemim gölgesinde başladığını ve Türkiye'nin Rusya ile yaşadığı'özel krizin' etkileriyle birlikte bu pazarda önemli kayıpların yaşandığını aktaran Ayık, söz konusu kaybın 700 bin civarında olduğunu aktardı.

2015 yılında Türkiye'nin ulaştığı rakamlarının konjonktür dikkate alındığında başarı olduğunu belirten Ayık şöyle dedi: "İnşallah bu krizden de çıkacağız. Muhtemelen de güçlenerek çıkacağız. Güçlenmemin bedeli olacak bize. Bir takım kayıplarımız, yaralanmalarımız söz konusudur. Ancak, bugüne kadar biriktirdiğimiz, kazanmış olduğumuz tecrübeler birkaç dönemde çok aktif olarak kullanmamızla da bağlantılı olarak bu krizden de çıkacağız."

Kamu-özel sektör işbirliği ve eşgüdümünün altını çizen Osman Ayık, "Mümkün olan en kısa süre içinde en az zararla geçeceğiz diye düşünüyorum. Böyle bir umudu da taşıyorum. Bunun temel nedeni de biz hayal satarız. Hayal satanların umudu bitmez. Dolayısıyla da enseyi de karartmayalım" diye konuştu.

Gece, TÜROFED'e destek veren şirketlere plaket sunulmasının ardından müzik dinletisi eşliğinde devam etti. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Barut Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title