Haberler

Türofed Başkanı Ayık Açıklaması

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, SGK primlerinde turizm sektörüne yönelik bir takım iyileştirmeler ve teşvikler olacağını belirterek, "Bununla ilgili bir açıklamayı önümüzdeki günlerde bekliyoruz" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, SGK primlerinde turizm sektörüne yönelik bir takım iyileştirmeler ve teşvikler olacağını belirterek, "Bununla ilgili bir açıklamayı önümüzdeki günlerde bekliyoruz" dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ve turizmciler katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, destek ile 2016 sezonunda hangi ülkelerde ne gibi tanıtım çalışmaları yapılması gerektiği değerlendirildi. Toplantıda, KETOB, KETAV ve Kemer Belediyesi'nce 2016 Ocak ve Haziran ayları arasında bölgeye turist getirecek Avrupa acentelerine "turist başına teşvik" verilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

"Turizmde zor bir süreçten geçiliyor"

TÜROFED Başkanı Ayık, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm konusunda zor bir süreçten geçildiğini, siyasi otorite nezdinde sektör için neler yapılabileceği konusunda farklı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın yapacakları bazı çalışmalar olduğunu söylediğini hatırlatan Ayık, şöyle konuştu.

"Charterlara uçak başına destekler var. Onun tebliği bildiğim kadarıyla bugün yarın çıkacak. Bir de kredi garanti fonunun yurt dışında ve yurt içinde faaliyet gösteren seyahat acentesi, tur operatörlerine özel kaynaklarla yapacakları kredi destekleri var. SGK primlerinde sektöre yönelik bir takım iyileştirmeler ve teşvikler olacak. Bununla ilgili bir açıklamayı önümüzdeki günlerde bekliyoruz. Bakan Bey bu konuda söz verdi. Ayrıca bizim sektörümüzle ilgili birkaç önemli karar da açıklayacaklar."

"Kemer'in Avrupa'daki imajı geri kazanılacak"

KETOB Başkanı Tayyar Gül ise toplantıda Kemer'in 2016 sezonuna hazırlanabilmesi adına alınması gereken önlemler ve uygulamalar hakkında konuşulduğunu anlattı.

Kemer'in daha önce popüler olduğu Avrupa pazarında imajını geri kazanması için tanıtım faaliyetleri ve bütçelerinin konuşulduğunu belirten Gül, şöyle devam etti:

"Yine Avrupa pazarı acentelerine sağlayacakları turist başına bonus kampanyasıyla ilgili de arkadaşlarımızla görüşlerimizi paylaştık ve iki konuyla ilgili tam destek aldık. Buradan Kemer'in 2016 yılı ve sonrasıyla ilgili daha da güzel günler geçireceğimize inanıyorum. Çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah çok daha güzel günler Kemer'i bekliyor olacak."

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de bölgedeki turizmciler ve belediyenin ortaklaşa hareket etmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Gül, Kemer'in tek çatı altından tanıtılacak olmasının büyük bir güç sağlayacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Gül Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title