Haberler

Türofed Başkanı Ayık Açıklaması

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) kuruluşunun 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla kutlama yemeği düzenledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) kuruluşunun 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla kutlama yemeği düzenledi.

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Kundu turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, turizmin huzur ve barışla yan yana olan bir olgu olduğunu söyledi.

Dünyanın ve Türkiye'nin içinde yer aldığı bölgenin yaşadığı sıkıntıların, turizmcileri mesleklerini icra etmesinde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını belirten Ayık, Türkiye'nin turizmde çok önemli mesafeler kat ettiğini ve bu süreçte çok önemli bir değer oluşturduğunu kaydetti.

Turizmde bütün dünyanın gıpta ettiği bir endüstri oluşturduklarını ifade eden Ayık, şunları kaydetti:

"Bu endüstri tek boyutlu değildir ve kendi içinde bileşenleri vardır. Çok boyutlu değer ve bir ürün yaratıldı. Bunun hacmini, kapasitesini çok iyi biliyoruz. 2015 yılı resmi rakamları henüz açıklanmadı. 2014 rakamları 40 milyon ziyaretçinin ülkemize geldiği, 32 milyar doların üzerinde de gelir elde edildiğini gösteriyor. Sektörümüz ithal, ikameci bir sektör değildir. Elde ettiğimiz gelirin yüzde 95'i, ülkenin kendi değerlerini, kaynaklarını kullanarak ürettiği bir hizmetin üstelik de yerinde ihracıyla sağlanmış bir gelirdir. Cari açığın da çok önemli bir bölümünü bu gelirle kapatırız."

Özellikle 2014'ün Ağustos sonundan itibaren bölgede yaşanan birtakım sıkıntılardan dolayı turizmde olumsuz sinyallerin başladığını dile getiren Ayık, bu sürecin devamında da uzun bir aradan sonra eylül ayında özellikle Antalya'da ve kıyı bölgelerde kayıplar yaşanmaya başladığını vurguladı.

Ayık, 2015'in bu sürecin gölgesinde başlayan bir yıl olduğunu hatırlatarak, Rusya ile yaşanan krizin de etkileriyle bu pazarda 700 bin civarında turist kaybı yaşadıklarını kaydetti.

Rusya pazarındaki kaybın bir kısmını başka pazarlardan telafi etmeye çalıştıklarını ve Türkiye genelinde geçen yılın gayri resmi rakamlarına göre yüzde 1 civarında kayıp yaşandığını dile getiren Ayık, şöyle konuştu:

"2015'te elde edilen değerler bakımından, gelirler anlamında birtakım kayıplar olsa da sayısal anlamda bu değerleri yakalamamız bile bir başarıdır. Çok dinamik bir sektörüz. Birçok ülkenin yapamadığı şeyleri yaparak bu noktalara geldik. İnşallah bu krizden de çıkacağız. Muhtemelen de güçlenerek çıkacağız. Bu güçlenmenin bir bedeli olacak. Birtakım kayıplarımız söz konusudur. Bunların hepsi bize bugüne kadar kazandığımız tecrübeleri önümüzdeki birkaç yıllık dönemde aktif olarak kullanmamızla da bağlantılı olacak."

Kamu-özel sektör işbirliği ve eş güdümünün altını çizen Ayık, "Beraber hareket ettiğimiz taktirde bu süreci mümkün olan en kısa sürede en az zararla geçeceğiz diye düşünüyorum. Böyle bir umudu da taşıyorum. Bunun temel nedeni de biz hayal satarız. Hayal satanların umudu bitmez. Dolayısıyla da enseyi de karartmayalım" dedi.

Gece, TÜROFED'e destek veren şirketlere plaket sunulmasının ardından pop müzik sanatçısı Yamaç'ın konseri ile son buldu.

Geceye, TÜROFED'in kurucu başkanı Ahmet Barut, federasyonu oluşturan 14 turizm birliğinin başkanları, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Rusya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title