Haberler

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü Sahibini Buldu

Güncelleme:

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü yarışmasının ödülü, düzenlenen törenle sahibini buldu. Büyük ödül Akıllı Sulama Sistemi 'AKUATİK' ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü mühendisi Murat Aydoğdu'ya gitti.

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü yarışmasının ödül töreni Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Ödül gecesine Ülker Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl 2'incisi gerçekleştirilen TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü, Türkiye'nin ve özellikle Güneydoğu Anadolu'nun önemli sorunlarından biri olan dengesiz sulamayı önleme amaçlı geliştirilen bir projeye verildi. Yıldız Holding'in kurucusu Merhum Sabri Ülker'in çevreye olan duyarlılığını devam ettirmek amacıyla oluşturulan TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü'nü, AKUATİK Projesi'nin sahibi GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde mühendis olarak çalışan Murat Aydoğdu kazandı.

"RENKLİ FOTOĞRAF VAR AMA GÜZELİM MAVİ YOK"

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü töreninde konuşan TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı, "Bugün renkli fotoğraf var, dijital fotoğraf var fakat ne yazık ki o güzelim mavi yok. Dolayısıyla çocukluğumuzun doğasını ve denizini özlüyoruz. İşte bu nedenle TURMEPA kuruldu, işte bu nedenle Yıldız Holding TURMEPA'yla buluştu" dedi.

Gecede yaptığı konuşmada çevre bilincine vurgu yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Çevre derken hep anlayışımız daha çok yeşili korumak, su kaynaklarımızı korumak, tabiat varlıklarımızı ve canlıları korumak. Bunlar çok güzel. Yalnız bir hususa daha dikkat çekmek istiyorum. İnsanlarımızın çoğu Türkiye'de, kentlerde yaşar hale geldi. İstanbul'un nüfusu 15 milyonu geçti. Birçok ilimiz 1 milyonun üzerinde nüfus barındırıyor ve şehirlerimizde de çok ciddi çevresel problemlerimiz var. Bunların bir kısmını yaşıyoruz beraber. Ama trafik ve trafiğin getirdiği kirlilik, gürültü kirliliği çok az gündeme gelen, şehirlerin aydınlatılması ve ışık kirliliği çevresel faktörler olarak hayatımıza etki ediyor. Umarım ki önümüzdeki yıllarda çevrenin insan hayatına olan bu yöndeki etkileri de gündeme gelir" şeklinde konuştu.

SİSTEM, TOPRAĞIN NEMİNİ VE SUYUNU KONTROL EDİYOR

Bu yıl 500'den fazla proje arasından başarıya ulaşan proje sahibi Murat Aydoğdu ise, projesi hakkında bilgi verdi. Aydoğdu, "Ben Şanlıurfa'dan geldim. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde çalışıyorum. Bu projeyi tasarımıyla, fikriyle, liderliğiyle gerçekleştirdim. Deneysel bir süreçten sonra protatipleri oluşturduk. Artık sistemimiz çalışmakta. Sistem öz olarak nemi ve tuzu takip edebilmekte ve bitkinin ihtiyacına göre sulama sistemlerini çalıştırıp kapatabilecek teknolojiyi sunmakta. Bu aldığım ödülle ve bu cesaretle çiftçimize yeni prototipler oluşturup çok kısa bir zaman içerisinde bunu ortaya çıkaracağım. Bu sözü buradan veriyorum" dedi.

TURMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü kazanan Aydoğdu, aynı zamanda 100 bin liralık büyük ödülün de sahibi oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Holding Murat Aydoğdu Sabri Ülker Ali Ülker Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title