Haberler

Türkyılmaz'a Tehdit ve Hakaret

Güncelleme:

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle 3 işletmeci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başkan Türkyılmaz, Arnavutköy Balıkçı Barınağı yanındaki sahil kesimine 1070 metrekare hazineye ait alana mal müdürlüğüne ecrimisil yatırıp burayı plaj ve çay bahçesi olarak kullandıkları iddia edilen işletmeciler hakkında şikayette bulundu.

İddiaya göre, Başkan Türkyılmaz, plaj ve çay bahçesi olarak kullanılan ve belediye ait olduğu bildirilen alanda işletmecilik yapan 3 kişiye işletmelerini kapatmaları için uyarıda bulundu. Bu kişilerde Başkan Türkyılmaz'a hakaret etti.

Bunun üzerine Başkan Türkyılmaz 3 işletmeci hakkında Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Türkyılmaz işletmecilerin üzerlerine yürüdüğünü, güvenlik ve yanındaki belediye çalışanları tarafından korunduğunu ancak kendisinin hakaret edildiğini ve silahla öldüm tehdidinde bulunulduğunu belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Türkyılmaz, "Seçim öncesi halka ait olanlar halka geri dönecek dedik. Mudanya'nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğimizi söyledik. Bu konularda çıkarları kaybolanlar, halkın malını gasp edenler rahatsız oldular. Bunun örneğini bugün yaşadık. Plajlar ücretsizdir diye sözümüz olup bunun uygulamasına da başladık. Birileri burayı işgal ve gasp etmiş durumda, bugün tesadüfen orada belediye lokalindeyken söyledik kendilerine. Bize daha önce müracaat etmişlerdi ve olumsuz cevap verilmişti. Onlar da bugün bana saldırdılar, hakaret edip beni silahla öldüreceklerini ve silahla yere sereceklerini belirttiler. Belediye lokaline tekme yumruk ile saldırarak kapılara vurdular. Bende şikayetçi olduğumu emniyet kanalıyla dilekçemi savcılığa bildirdim. Bundan sonra yasal prosedür harekete geçecektir. Halkım gitsin plajlara ücretsiz girsin, hemşehrilerimin tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını kimseye yedirmeyeceğim, neye mal olursa olsun bunda kararlıyım ve bu sözümde de duracağım." dedi.

Türkyılmaz işgal altındaki yere 3 işletmecinin mal müdürlüğüne ecrimisil ödediği konusunda, "O konuda bir yanlışlık var, o liman belediyemizin mülkü. Mal müdürlüğü zannediyorum orada bir yanlışlık yapmış. Ben Mudanya'nın ortak alanlarını halka açacağım derken mal müdürlüğü belirli bedel karşılığı buraları kişilere veriyor. Ancak bu kişilerin belediyeye yaptıkları ruhsat müracaatlarına olumlu yanıt vermeyeceğiz, Ecrimisil yatıranlara bizim izin vereceğimiz anlamına gelmez. Mudanya'da halka ait alanlara halka dönecektir ve kanun çerçevesinde usulsüz olanlar mühürlenip yıkılacaktır. Ben iddialardaki gibi kendilerinin hangi partiden olduğunu bilmiyorum ama bu CHP dahil her partili için geçerlidir." yanıtını verdi.

İşletmeciler adına açıklama yapan İsmail Tokgiritlioğlu da başkan ile ilgili bir problemleri olmadığını ifade ederek, "Bizim başkanımızla hiçbir problemimiz yok. Mal Müdürlüğü Milli Emlak'tan burayı kiraladık. Başkanın bizimle problemi var. Herhalde kendisi bu alanı birine söz verdi de acaba biz oyununu mu bozduk. Biz devlete aylık 2 bin 345 lira kira ödüyoruz. Biz orada 3 arkadaşımızla güvenliği sağladık. Açıkta alkol ve uyuşturucu içenleri önledik ve çayı kahveyi ucuza satıyoruz. Plaja giriş ücreti almayıp sadece şezlong ve şemsiye parası alıp hizmet ediyoruz. Başkanımızın mevcut sahil projesi Güzelyalı'dan başlasın. Buraya geldiğinde biz anahtarımızı kendisine seve seve teslim ederiz. Biz kendisini silahla ve ölümle tehdit etmedik, biz de şikayetimizi yasal yollardan yapacağız. " diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Hayri Türkyılmaz Arnavutköy Mudanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title