Haberler

Turkuaz Türk Kültür ve Yemekleri Festivali sona erdi

Turkuaz Türk Kültür ve Yemekleri Festivali sona erdi ŞANGHAY

Turkuaz Türk Kültür ve Yemekleri Festivali sona erdi - ŞANGHAY

Şanghay'da yapılan Turkuaz Türk Kültür ve Yemekleri Festivali sona erdi

-Çin'de yapılan Turkuaz Türk Kültür ve Yemekleri Festivali'nin kapanışında sanatçı Fatih Kısaparmak konser verdi

ŞANGHAY (AA) - Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde Çin'de Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Turkuaz Türk Kültür ve Yemekleri Festivali", sanatçı Fatih Kısaparmak'ın konseriyle sona erdi.

Festivalin'in kapanışında Kısaparmak, "Kilim", "Bu adam benim babam" ve "Karagöz" gibi sevilen türkülerini seslendirdi. Konser sırasında Merkez Valisi Şehabettin Harput da sahneye çıkarak ünlü sanatçıya eşlik etti.

Kurulan stantlarda, üç gün süren etkinlik boyunca şehirlere ait hat, ebru, çini, telkari, çömlekçilik, lüle taşı oymacılığı, çarıkçılık gibi birçok el sanatının tanıtımı, ustaları tarafından yapıldı. Festivalde, hediyelik eşya, sergi satış noktaları, firma ve şehir tanıtım stantları da yer aldı. İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Şanlıurfa gibi şehirlerin tarihi ve turistik mekanlarından oluşan üç boyutlu şehir dekorları da etkinlik boyunca ziyaretçiler tarafından beğeni ile karşılandı.

Türk mutfağının döner, baklava ve çiğ köfte gibi lezzetlerinin ziyaretçilere ikram edildiği etkinlikte Çinliler, Hazerfen Ahmet Çelebi ve Karagöz-Hacivat gibi Türk kültürüne ait karakterleri tanıma imkanı buldu.

Festivale katılan 2 metre 51 santimetre ile dünyanın en uzun boylu adamı unvanını koruyan Sultan Kösen de Çinliler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Fatih Kısaparmak Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title