Haberler

Türktob Başkanı Gençer: "Milli Tarım Projesi Tohumculuk Sektörünü de Olumlu Etkileyecek"

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkanı Yıldıray Gençer, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Milli Tarım Projesi'nin tohumculuk sektörü açısından değerlendirildiğinde çok önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.

Milli Tarım Projesi içinde yer alan Havza Bazlı Üretim ve Destekleme Modeli'nin tam olarak uygulanması halinde Türkiye'nin en önemli dar boğazlarından biri olan ürün planlamasının yapılmaması sorununu çözeceğini kaydeden Yıldıray Gençer, "Oluşturulan 941 havzada çiftçimiz ne ekeceğini ve ne kadar destek alacağını bilecek. Böylelikle tohumcu firmalarımızda yeni üretim modeline göre pazarlama ve satış stratejilerini geliştirebilecekler, hangi havzada hangi tohumluklar ön planda olacak bunu önceden görebileceğiz" şeklinde konuştu.

Milli Tarım Projesi açıklanırken Tohumculuk konusuna ayrı bir başlık açılmasını sektör olarak çok büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden TÜRKTOB Başkanı Gençer, "Sayın Başbakan projeyi açıklarken tohumculuk konusunun özel olarak değerlendirdi. Bizim yıllardan beri gündemde tuttuğumuz, tohumculukta araştırma-geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına hız ve destek verileceğini ifade etti. Gerçekten de tohumculuk sektörünün en önemli sorunlarından biri budur" dedi.

Sektördeki Ar-Ge'nin durumuna da değinen Gençer, uzun süreden beri kamu ağırlıklı bir yaklaşımla sürdürülen bitki ıslahı ve çeşit geliştirme araştırmalarının belli bir aşama kaydetse bile Türkiye tarımının güncel ihtiyaçlarını tam anlamı ile karşılayacak durumda olmadığını vurguladı. Gençer, açıklamasının şöyle sürdürdü:

"Ülkemizdeki özel tohumculuk şirketlerinin, Ar-Ge'nin önemini kavradı. Tohumculuk sektörü olarak üretim, verimlilik ve rekabet açılarından araştırma - geliştirme çalışmalarının gerekliliğini çok iyi biliyoruz. Ancak genç ve sermaye bakımından sınırlı durumda olan özel tohumculuk şirketlerinin Ar-Ge yatırımı yapması için hem finansal hem de diğer bakımlardan kamu desteğine ihtiyaçları bulunuyor. Bunun Sayın Başbakan tarafından dile getirilmesinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bu konuda yaptığımız çalışmaları daha da hızlandıracağına inanıyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Havza Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title