Haberler

Türksoy'la İpekyolu Dergisi "Yılın Altın Adamları" Ödülleri Sahiplerini Buldu

10.Uluslararası Türksoy'la İpekyolu Dergisi "Yılın Altın Adamları" ödülleri, sahiplerini buldu.

10. Uluslararası Türksoy'la İpekyolu Dergisi "Yılın Altın Adamları" ödülleri, sahiplerini buldu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, 'Türk Dünyası Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Resim ve Heykel Müzesi'nde düzenlenen ödül törenine Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden konuklar katıldı. Bir konuşma yapan Türksoy'la İpekyolu Dergisi ve Programı Genel Yayın Yönetmeni Seyfullah Türksoy "Amacımız, 'dilde, fikirde ve işte birlik' idealine katkı sağlamak ve başarılı hizmetleri teşvik etmektir" dedi.

Gazeteci, işadamı, araştırmacı ve çeşitli meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan İpekyolu Ödül Değerlendirme Kurulu, kazananları açıkladı.

2011 "Yılın Altın Adamları" ödüllerinde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir ile AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek "Türk Dünyası Hizmet Ödülü"ne layık görüldü.

"Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı" ödülü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a verildi. Yılmaz, ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'den aldı. Yılmaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "19 Mayıs 1919'dan sonra, kurtuluş mücadelesinin gerçekleşmesinin ardından modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından sonra maalesef Atatürk'ümüzün Samsun'a çıktığı o tütün iskelesi ve onun etrafındaki o alanlar, 1956 yılında yapılan liman dolayısıyla tamamen ortadan kaldırılmış ve depolar, antrepolar, kömür depoları, kömür yükleme ve boşaltma iskelelerine dönüşmüştü. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Atatürk'ümüzün 19 Mayıs'ta çıktığı o tütün iskelesini aynı yerine, bizzat ayak bastığı o iskeleyi inşa ederek ve oradan Mıntıka Palas Oteli'ne kadar giden yolu da 750 metre uzunluğundaki kurtuluş yolunu inşa ve ihya ederek, ülkemize ve Samsun'umuza kazandırdık. Bunun gururunu taşıyorum ama bu ödül benim sorumluluklarımı arttırıyor, layık olmaya çalışacağım" diye konuştu.

"Türk Dünyası Hizmet Ödülü"ne layık görülen diğer isimler ise, Rusya Parlamentosu Başkurdistan Milletvekili Zühre Rahmatullina, İstanbul Milletvekili ve KEİPA Başkanı Dr. İsmail Safi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ile Türksoy Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov oldu.

Diğer taraftan AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu "Üstün Hizmet Onur", Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş "Türk Kültürüne Hizmet", Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı "İstanbul'da Yılın İlçe Belediye Başkanı", THY Yönetim Kurulu Başkan Hamdi Topçu "Yılın Yöneticisi ", Elpa Cesar's Yönetim Kurulu Başkanı Murat İnce "Hazır Giyim Sektöründe Yılın İşadamı", Yeni Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı M. İlhami Hotamış "Ekonomiye Hizmet Onur", Akdeniz Girişim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek "Irak'ta Yılın İşadamı", Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan "Tasarım ve Kalite", KRD Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili "Türk Turizmine Hizmet", Serhat Boyları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Yıldız "Yılın Sivil Toplum Örgütü", Assol Moldokmatova "Orta Asya'da Yılın Modacısı", Türk Müzik Birliği (TMD), "Yılın Müzik Kanalı" ödüllerine layık görüldü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Ak Parti İpekyolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title