Haberler

Türksoy'dan Azerbaycan'da Konserler

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) 2016 yılında kurulan en yeni topluluğu, "Türk Dünyası Halk Çalgıları Orkestrası" Azerbaycan'da konserler verdi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) 2016 yılında kurulan en yeni topluluğu, "Türk Dünyası Halk Çalgıları Orkestrası" Azerbaycan'da konserler verdi.

Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25. yılı vesilesiyle Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRKSOY'un ortak düzenlediği "Türk Dünyası İnce Sanat Ustaları" isimli konserlerde Türk cumhuriyetlerinin dört bir yanından sanatçılar sahne aldı.

Başkent Bakü'de Azerbaycan Filarmonisinde 25 Haziran'da gerçekleştirilen ilk konsere Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Orkestra, Azerbaycan'daki ikinci konserini ise 27 Haziran'da 2016 Türk Dünyası Kültür Başkenti Şeki şehrinde verdi.

7. Uluslararası İpekyolu Müzik Festivali'nin açılışında sahne alan orkestrada Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan,Türkiye, Rusya Federasyonu'nun özerk bölgelerinden Başkurdistan, Saha (Yakutistan), Moldova'nın Gagavuz Yeri ve Moğolistan'dan sanatçılar yer aldı.

Orkestrada şef olarak Azerbaycan'dan Ağaverdi Paşayev, Kazakistan'dan ise Marat Zhalbirov görev yaptı.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Dünyası Halk Çalgıları Orkestrası'nın dünyanın farklı bölgelerine yayılan Türk medeniyeti içinde özenle korunarak bugünlere ulaşmış müzik kültürünün eşsiz enstrümanlarını gelecek nesillere aktarılması amacıyla oluşturulmuş özel bir topluluk olduğunu söyledi.

Sanatçıların Türk müzik eserlerinin ve çalgılarının tüm dünyada tanınması için konserler vermeye başladığını belirten Kaseinov, onların büyük beğeni kazandığını kaydetti. Kaseinov, "Bu özel orkestra ile birlikte gerek TÜRKSOY üyesi ülkelerde gerekse Avrupa ve Amerika kıtasında konserler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İnanıyorum ki kısa zamanda tüm dünyada tanınan ve övgüyle bahsedilen bir topluluk olarak anılacaklardır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ebülfes Garayev Kazakistan Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title