Haberler

Türksat ve Inmarsat Stratejik İşbirliği Tanıtım Toplantısı

Merkezi İngiltere'de bulunan Uydular Aracılığı ile Mobil Haberleşme Uluslararası Organizasyonu (Inmarsat) Üst Yöneticisi (CEO) Rupert Pearce, "Türksat ile stratejik ortaklığımız hala son derece cazip, Türkiye'yi ve Türk ekonomisini ise yatırım yapmak için oldukça heyecan verici bir alan olarak görmeye devam ediyoruz.

Merkezi İngiltere'de bulunan Uydular Aracılığı ile Mobil Haberleşme Uluslararası Organizasyonu (Inmarsat) Üst Yöneticisi (CEO) Rupert Pearce, "Türksat ile stratejik ortaklığımız hala son derece cazip, Türkiye'yi ve Türk ekonomisini ise yatırım yapmak için oldukça heyecan verici bir alan olarak görmeye devam ediyoruz." dedi.

Pearce, Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Türksat ve Inmarsat Arasında İmzalanan Stratejik İşbirliği Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Inmarsat'ın söz konusu ortaklık fırsatına karşı tutumunun son yaşanan olaylardan etkilenmediği belirtti.

Türksat ile stratejik ortaklıklarını hala son derece cazip, Türkiye'yi ve Türk ekonomisini ise yatırım yapmak için oldukça heyecan verici bir alan olarak görmeye devam ettiklerini dile getiren Pearce, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimine ilişkin, "Son gelişmeleri takip eden herkes böylesine zor zamanlarda Türk milletin gösterdiği gücü, cesareti ve metaneti hayranlık ile seyretmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Pearce, iki şirket arasındaki stratejik ortaklığın Türkiye'deki ortak iş ve teknoloji ekosistemi ve Türk ekonomisi için muazzam bir potansiyel sunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Inmarsat son yıllarda 4 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına, Ar-Ge'ye yıllık 500 milyon dolardan fazla yatırım yapmaya devam etmekteyiz. Aynı zamanda, Türksat'ın, şirketi sektörün düşünce liderleri arasına yerleştiren ve hızla devam etmekte olan yeniliklerini de hayranlıkla takip etmekteyiz. Inmarsat ve Türksat'ın yenilikçi ve katma değeri yüksek uzay tabanlı iletişim becerilerini hem Türk devleti, hem de kurumsal ve bireysel kullanıcıların hizmetine sunmak için işbirliği yapmasının oldukça yerinde olacağını düşünmekteyiz. Bu ortaklığın Türkiye'de yaygın bir dijital toplumun gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanmaktayız."

Faaliyet gösterdikleri her yerde, yatırım ve iş birliği felsefelerinin, yerel iş ve becerilerini teşvik etmek ve geliştirmek olduğunu vurgulayan Pearce, Türksat ile olan iş birliklerinde Türkiye'de yüksek teknolojili ve yüksek becerili bir uydu hizmetleri sektörünün gelişimine büyük ölçüde destek verebileceklerinden emin olduklarını ifade etti.

Inmarsat ve Türksat arasındaki iş birliğinin gerçek anlamda hem ulusal, hem uluslararası bir etkiye sahip olabileceğine işaret eden Pearce, "Geleceğin Inmarsat ve Türksat'ın stratejik iş birliği için son derece parlak göründüğünü ve birlikte ileriye doğru atacağımız ilk adımlar için oldukça heyecanlı olduğumuzu söyleyebilirim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Avusturya'nın Graz kentinden havacılık modülü kullanılan bir uçakla nehirdeki bir teknenin görsel takibi yapılarak, bu görüntüler Inmarsat uydusuyla yer istasyonuna aktarılarak, Turksat'ın VSAT terminaliyle Ankara'daki toplantı salonuna ulaştırıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Türksat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title