Haberler

Türksat, "Türksat Net" ile İnternet Hizmeti Verecek

Türksat, geçen yıl uzaya gönderilen Türksat 4B üzerinden "Türksat Net" markasıyla internet hizmeti vermeye başlıyor. Böylece, karasal altyapının ulaşamadığı maden ocağı, şantiye gibi yerlerde yüksek hızda ekonomik internet hizmeti sunulması amaçlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türksat Net Tanıtım Toplantısı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Türksat AŞ üst düzey yöneticilerinin yanı sıra ilgili kamu bilgi işlem daire başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Özkan Poyraz, öncelikli hedeflerinin katma değeri fazla hizmetleri, e-Devlet Kapısı'na taşımak olduğunu ifade etti.

Türksat 6A haberleşme uydusunu yerli kaynaklarla üretmenin en önemli hedeflerden biri olduğunu kaydeden Poyraz, "Bunun için arkadaşlarımız, gerekli teknik çalışmaları yaptılar. Komponent tasarımlarına kadar gelmiş durumdalar. Birçok uydu davranış simülasyonları, TAİ'deki tesislerde tamamlandı. Bundan önce de Bakanlığımızın desteği ile çok önemli bir uydu test merkezi oluşturulmuştu. Bu uydu test merkezinde de çok başarılı neticeler elde edilecek." ifadelerini kullandı.

Poyraz, Türksat'ın hem uyduyu hem fiberi hem de bilişimi yüklenici olarak içerdiğini ifade ederek, Türksat 6A uydusunu 2019'da uzaya fırlatmayı düşündüklerini söyledi.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen de Türksat 5A ve Türksat 5B uydu yatırımlarının devam ettiğini ve teknik şartname değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti.

Türksat 5A uydusunun 2016 yılında, Türksat 5B uydusunun ise 2019 yılı başında uzaya fırlatılacağını ifade eden Şen, " Türkiye'nin bugüne kadar 31. derecede sahip olduğu bir uydu yoktu. Daha çok kiralayarak, haklarımızı korumaya çalışıyorduk. Türksat 5A uydusunun uzaya fırlatılması ile beraber bu hakkımızı kendi envanterimizdeki bir uydu ile gerçekleştireceğiz." dedi. Şen, mevcut uydular aracılığıyla 118 ülkede 3 milyar insana ulaşabildiklerini söyledi.

51 kuruma destek

Küçük antenlerle uydu üzerinden internet erişimi sağlayan VSAT sistemine ilişkin de bilgi veren Şen, "VSAT, tamamen karasal bantlardan farklılaşmış, tamamen uydu üzerinden, maliyeti düşük, taşınabilir, portatif kabiliyetler sağlayan bir sistem sağlıyor. Kamu-özel 51 kurum, VSAT terminalleri aracılığıyla ihtiyaçlarını karşılıyor." diye konuştu.

Bu alandaki en büyük müşterinin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyleyen Şen, 4 bin 200'den fazla köy okulunun, bu vasıtasıyla internet hizmetinden faydalandığını belirtti. Sahalarda 5 bin 291 terminal bulunduğunu bildiren Şen, söz konusu sisteminin acil durum haberleşmesine de destek verdiğini belirtti.

Hızlı ve ekonomik internet çalışmaları başladı

"Türksat Net" markasıyla uydu üzerinden hızlı ve ekonomik internet erişimi sağlamaya yönelik çalışmaları başlattıklarını ifade eden Şen, sistemin yüksek hızlarda bant genişliğine sahip olduğunu aktardı. Şen, böylece canlı yayınların da küçük araçlarla da yapılabildiğine dikkati çekti.

Açıklamada, Türksat'ın, geçen yıl uzaya gönderilen ve Türkiye'nin 50 derecedeki ilk haberleşme uydusu olan Türksat 4B üzerinden Türksat Net markasıyla internet hizmeti vermeye başlayacağı, karasal altyapının ulaşamadığı arazi şartlarında, maden ocağı, şantiye gibi yerlerde, Türksat Net ile yüksek hızda ekonomik internet hizmeti sunulacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu toplantı kapsamında, Türksat 4B uydusu Ka-Bant üzerinden ilk defa video konferansın gerçekleştirildiği ifade edildi.

"Türksat Net" nedir?

Uydu üzerinden verilen yüksek hızda kesintisiz internet hizmeti olan Türksat Net, Türksat 4B haberleşme uydusu Ka-Bant frekans bandı üzerinden çalışıyor.

Türkiye, Ortadoğu, Avrupa, Orta ve Güneybatı Asya'yı kapsayan bölgelere hizmet sunan Türksat Net ile kullanıcılar, karasal altyapının ulaşamadığı her yerde kurulumu kolay ve ekonomik internete kavuşacak.

Türksat Net, merkez (VSAT Gateway) ile uç birimlerin (VSAT terminalleri) uydudaki Ka-Bant aracılığıyla veri alışverişine imkan veren bir sistem üzerinden internet erişimi sağlarken, bu yolla farklı kapsama alanlarında aynı frekansların tekrar kullanılmasıyla yüksek veri hızlarına ulaşılabilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Türksat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title