Haberler

Türksat AŞ'den Açıklama Açıklaması

Düzlemsel Anten Projesi kapsamında TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı'ndan Türksat AŞ'ye fon desteği sağlandığı, söz konusu antenin tasarımı, üretimi ve testlerinin Türksat AŞ tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Düzlemsel Anten Projesi kapsamında TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı'ndan Türksat AŞ'ye fon desteği sağlandığı, söz konusu antenin tasarımı, üretimi ve testlerinin Türksat AŞ tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, 15 ve 16 Şubat'ta çeşitli basın yayın organlarında "Çanak yerine tablo gibi anten" başlıklı haberlerin yayımlandığı anımsatılarak, söz konusu haberde "TÜBİTAK'ın geliştirdiği ince ve estetik anten" şeklinde ifadeyle Türksat AŞ tarafından geliştirilen "Düzlemsel Anten Projesi"nin TÜBİTAK tarafından geliştirildiğine dair yanlış bir kanının oluşturulduğu kaydedildi.

Düzlemsel Anten Projesi kapsamında, TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programından Türksat AŞ'ye fon desteği sağlandığı belirtilen açıklamada, "Söz konusu antenin tasarımı, üretimi ve testleri Türksat AŞ tarafından gerçekleştirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türksat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title