Haberler

Türksat 2. Model Uydu Yarışması Düzenleyecek

Türksat’ın Model Uydu Yarışması geleneksel hale getiriliyor.

Türksat'ın Model Uydu Yarışması geleneksel hale getiriliyor.

Uzay ve uydu teknolojileri alanına ilgi duyan öğrencileri desteklemek amacıyla üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında yapılacak yarışmanın ikincisi, 25-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak Türksat'tan yapılan açıklamada, öğrencilerin 'tasarla-yap-uçur' modeli ile gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerini birebir uygulama şansı elde edecekleri bildirildi. Açıklamada ayrıca öğrencilerin farklı üniversite takımlarıyla tecrübe paylaşımı ve sektörde faaliyet gösteren kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendisler ile iletişim imkanı bulacakları belirtildi. Yarışmanın sonuçlarının son gün açıklanacağı ve ilk üç sırada yer alan takımların üyeleri ve liderine anlaşmalı teknoloji mağazalarından hediye çeki verileceği, ayrıca 1. takım üyelerine 2 bin, 2. takım üyelerine bin 500, 3. takım üyelerine bin lira verileceği ifade edildi.

Gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerine çok yakın modellemelerin yapılacağı yarışma ile ilgili detaylı bilgiye isteyenler www.modeluydu.org adresinden ulaşabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türksat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title