Haberler

Türkonfed 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Panelden genel detay- Hatıra fotografı çekiminden detay- TÜRKONFED Başkanı açıklaması - TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu: - "Rusya ile 7 milyar doları aşan bir ticaret hacmimiz var. Ne yazık ki, hiç birimizin tasvip etmediği bir kaza diyelim, uçak düşürme olayı oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Panelden genel detay- Hatıra fotografı çekiminden detay- TÜRKONFED Başkanı açıklaması - TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu : - "Rusya ile 7 milyar doları aşan bir ticaret hacmimiz var. Ne yazık ki, hiç birimizin tasvip etmediği bir kaza diyelim, uçak düşürme olayı oldu. Aslında bu iş içinde en çok zararı gören biz iş insanları olacağız" Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Rusya ile 7 milyar doları aşan bir ticaret hacmimiz var. Ne yazık ki hiç birimizin tasvip etmediği bir kaza diyelim, uçak düşürme olayı oldu. Aslında bu iş içinde en çok zararı gören biz iş insanları olacağız" dedi.Kadooğlu, TÜRKONFED ve Çanakkale Sanayici İş Adamları Derneği (ÇASİAD) tarafından bir otelde düzenlenen "TÜRKONFED 19. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi" kapsamında, moderatörlüğünü İstanbul Finans Merkezi Girişimi Başkanı Dr. Artunç Kocabalkan'ın yaptığı, "Türkiye Ekonomisi, Orta Vadeli Görünüm, Riskler ve Fırsatlar" konulu panele katıldı.Panele katılan biz izleyicinin, Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili, "TÜSİAD ve TÜRKONFED olarak Rusya'da bulunan iş örgütleriyle yapılacak bir eylem planları var mı?" şeklindeki soruyu Kadooğlu, şöyle yanıtladı: "Bizim dış ticaret komisyonumuz var, şu anda bir çalışma yapacaklar ama olay çok sıcak, çok yeni. Ne olacağını bilmeden şimdi kalkıp işte şunu ya da bunu söylememiz çok doğru olmayabilir. Rusya ile 7 milyar doları aşan bir ticaret hacmimiz var. Ne yazık ki, hiç birimizin tasvip etmediği bir kaza diyelim, uçak düşürme olayı oldu. Aslında bu iş içinde en çok zararı gören biz iş insanları olacağız. Bütün üyelerimizden bu konuda telefonlar alıyoruz, sıkıntıları dile getiriyorlar. Bununla ilgili dün yapılan yönetim kurulunda da konuşuldu. İnşallah önümüzdeki hafta içinde, ben ümit ediyorum ki sağduyuyla bu iş çözülecek. Tabii şimdi siz de takdir edersiniz, iki ülkede bir uçak düşürme olayı olunca, oranın siyasetçileri de vatandaşları için sert çıkışlar yapmak zorundalar."İşin çözüleceğini ümit ettiklerini belirten Kadooğlu, "İnşallah ümidimiz de doğru çıkar. Önümüzdeki günlerde eğer bir toparlanma olmayacaksa, bununla ilgili ne sıkıntılar varsa bunları nasıl bir projeyle sübvanse edebiliriz gibi bir düşüncemiz var. En azından böyle bir rapor hazırlamak gibi ama burada önümüzdeki haftayı gördükten sonra buna tam start verebiliriz" diye konuştu.Panelin ardından zirveye katılan iş adamları ve ekonomistler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Rusya Federasyonu Çanakkale Kadooğlu Tarkan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title