Haberler

Türkoğlu'nda şebeke suları içilmeyecek - K.

Türkoğlu ilçesinde vatandaşlar, şebeke sularını içmemeleri konusunda uyarıldı.

Türkoğlu ilçesinde vatandaşlar, şebeke sularını içmemeleri konusunda uyarıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde vatandaşlar, kirli ve bulanık su aktığı gerekçesiyle evlerindeki musluklardan aldıkları sularla kaymakamlık ve sağlık müdürlüğüne şikayette bulundu.

Gaziler Mahallesindeki kuyuda incelemelerde bulunan Kaymakam Serdar Kartal, Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ile görüşmeler yaparak, sudan numune aldırdı.

Yapılan analizlerin ardından Hıfzıssıhha Kurulu'nun 2014-07 sayılı kararında, şebekeye verilen suyun fennen içilmesine müsaade edilecek evsafta olmadığı belirtilerek, şebeke suyunun kesilmesine karar verildi.

Suyun içilmemesi konusunda halka belediye hoparlöründen anons yapıldı.

Türkoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içme suyu ile belediyenin doğrudan ilgisinin bulunmadığını, asıl muhatabın KASKİ olduğunu söyledi.

Vatandaşlar, yaklaşık 3 aydır içme suyu sorunu yaşadıklarını belirterek, şebeke suyunun çamur gibi aktığı, duş alırken bile hazır su kullandıklarını ifade etti.

Bu arada verilen süre içerisinde belirtilen eksikliklerin giderilmemesi durumunda kaymakamlık tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Serdar Kartal Türkoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title